Lifestyle / Eten
Eten

ZeBlundert: Uit eten

Om blunders van anderen kunnen wij allemaal lachen, maar wat als je zélf een grote blunder begaat? Je kunt op dat moment wel door de grond zakken! Zes meiden biechten aan Ze.nl hun ergste blunder tijdens het uit eten op.
 
Floor (24): "Ik ging voor het eerst eten bij de ouders van mijn vriend. En uitgerekend die avond had mijn schoonmama burrito?s op het menu staan... Het begon al goed. Ten eerste viel het hele ding al helemaal uit elkaar. Toen ik alles weer goed en wel had teruggepropt, nam ik ook nog eens een veel te grote hap. En het was gloeiend heet! Ik wilde beleefd zijn en het niet direct op mijn bord uitspugen, maar de tranen stonden in mijn ogen. Thank God sprak schoonmama uiteindelijk de verslossende woorden: 'Spuug maar uit hoor?'?
 
 
Dianne (31): ?Ik had nog niet zo heel lang een relatie met mijn vriend. Toch besloot ik om bij hem in te trekken. Hij woonde alleen aan de andere kant van de wereld. We wilden onze eerste avond samen vieren door lekker uit eten te gaan. Ik was heel nerveus, maar wilde mezelf niet laten kennen. Ik was van plan om heel ?normaal? mijn bestelling te doen, toen de ober aan onze tafel kwam. En ik wilde mijn vriend maar wat graag laten zien dat ik de taal al bijna vloeiend sprak. Ik bestelde mijn tonic met citroen en de Chinese mie mét piemel? Dus? Even een lettertje verkeerd gelezen. Mijn vriend rolde onder de tafel van het lachen en de ober in kwestie werkt nog steeds in het restaurant. Ik durf daar geen stap meer naar binnen te zetten!?
 
Marieke (24): ?Na een dagje shoppen met mijn vriend wilden we de dag goed afsluiten, dus besloten we uit eten te gaan. Het eerste, het beste restaurant dat we tegenkwamen, liepen we in. We gingen aan tafel en bestelden wat te drinken. Vervolgens kregen we de kaart. Maar? geen prijzen bij de gerechten. We zochten er niks achter en bestelden wat we lekker vonden. Vervolgens nog samen een lekker toetje gedeeld en een kleine glaasje champagne om het af te ronden. En toen ging mijn vriend betalen. Met een rood aangelopen hoofd kwam hij terug naar onze tafel. Het hele grapje kostte maar liefst ? 600,-! En het ergste was dat ík het duurste gerecht had besteld! Hoe lekker het toetje ook was, ? 60,- voor een plateau met ijs is me toch echt te gek..."
 
 
Carolien (28): ?Dit is er eentje uit de oude doos. Het is eigenlijk een blunder van mijn broer, maar aan mij de eer om het te vertellen. Ik was een jaar of 6 en mijn broer 9. We gingen met de hele familie uit eten in een luxe Japans restaurant, wat in mijn tijd nog echt heel uniek was. We kregen eten op tafel wat we nog nooit hadden gegeten, zoals zeewiersoep. Ik hield niet van toetjes, maar mijn broer ging voor het verrassingsijsje. En een verrassing was het zeker! Het dessert was mooi gepresenteerd met parapluutjes én dampende ijsblokjes. Mijn broer vond het zo cool dat hij de ijsblokjes in zijn mond stak en een showtje weggaf als 'vuurspuwer'. Binnen no-time stond er een serveerster naast onze tafel: het spul was hartstikke giftig! Hij kon er ernstige blaren aan overhouden. Wat bleek: de ijsblokjes bestonden uit stikstof, vandaar die spectaculaire damp.?

Vera (20): ?Ik was op zonvakantie naar Spanje en leerde al snel een knappe Don Juan kennen. Op een goede avond nam hij me mee voor een hapje eten bij zijn favoriete Italiaanse restaurant. We bestelden onze pizza?s en bij de eerste hap voelde ik een vreemde kriebel in mijn buik. Ik negeerde het, maar al snel kreeg ik echt krampen. Ik excuseerde me en strompelde half-rennend, half-lopend zo charmant mogelijk naar de wc. Daar heb ik dertig minuten lang scheten zitten laten op het toilet. Terwijl ik me lekker aan het laten gaan was, bleef mijn gespierde local me maar WhatsApp'en. Of het wel allemaal goed ging??
 

Karen (29): "Ook ik ging voor het eerst eten bij mijn schoonmoeder. Aangezien mijn vriend - en dus zijn moeder - Afghaans is, vond ik het best wel spannend. Z'n moeder had heerlijk gekookt en gelukkig lustte ik ook alles. Alleen ze schepte superveel op. Omdat ik me niet wilde laten kennen en niet het risico wilde nemen dat het onbeleefd zou zijn als ik niet alles opat, at ik maar door en door en door. Ik zat tjokvol - alleen maar omdat ik bang was dat het niet netjes was om zoveel te laten staan. Tot mijn vriend op een gegeven moment zei: 'Euh.. je mag het wel laten staan hoor liefje.' Maar ik wilde natuurlijk niet toegeven dat ik alleen maar zoveel at om zijn moeder te plezieren, dus zei ik heel nonchalant: 'Weet ik hoor, maar ik vind het gewoon lekker.' Tot ik écht niet meer kon en dus maar stopte. Blij dat ik eindelijk kon stoppen met eten, kwam ze daarna aan met... een stuk taart. Shit, die kon ik natuurlijk ook niet weigeren..." 

Wat is jouw ergste blunder ooit tijdens het uit eten gaan?

Lees ook de vorige edities van ZeBlundert!