5 redenen om kruidenthee te drinken!

Eten door Redactie Ze.nl
Warme chocolademelk met slagroom is heel lekker in de winter inderdaad, maar alles behalve gezond. Ga lekker voor kruidenthee! Het is niet alleen gezellig en knus, het is ook supergezond! Wij geven je 5 redenen om kruidenthee te drinken.

Het is gezond
Per dag dien je twee liter water te drinken. Dit is voornamelijk om afvalstoffen af te voeren. Ook is water goed voor je hart. Maar twee liter water is veel, heel veel; vooral in de winter heb je helemaal geen zin om heel de dag door koud water te drinken, brrrrr! Dan is thee natuurlijk de perfecte oplossing. Over all is thee dus heel erg gezond.
 

Het helpt tegen kwaaltjes
Kruidenthee is een fijn duwtje in de rug om kwaaltjes aan te pakken! Elke kruid heeft weer een andere werking en helpt dus mee tegen andere kwaaltjes. En goed nieuws: Pickwick heeft nu ook een kruidenthee-lijn, genaamd Herbal Goodness. Deze bestaat uit vijf varianten: Slaap lekker, Spijsvertering, Weerstand, Concentratie en Liefde & Passie. 

Zie hier een aantal kruiden en hun werking:
  • Citroenkruid: deze kruidensoort heeft een goede werking op de galblaas en de spijsvertering. 
  • Lavendel: ook lavendelbloemen hebben een positief effect op de spijsvertering. Daarbij heeft lavendel een kalmerende werking waardoor het helpt bij het slapengaan of om tot rust te komen. Daarom zit lavendel bijvoorbeeld in de nieuwe Pickwick Slaap Lekker-thee! Ook bij duizeligheid en migraine kan lavendel een positieve bijdrage leveren doordat dit een verlichtende werking heeft. 
  • Ginseng: van ginseng wordt gezegd dat je weerbaarheid tegen ziekteverwekkers groter wordt. Het genezingsproces zou ook worden versneld en het zou een postief effect hebben op de concentratie. Dit ingrediënt vind je onder andere in de Pickwick-thee Liefde & Passie.
  • Brandnetel: Brandnetel werkt goed tegen huidkwaaltjes als acné, eczeem en verbranding. Ook is het onder andere goed voor de spijsvertering en tegen gal- en leverkwalen. Daarom zit brandnetel ook in de nieuwe Pickwick Spijsvertering.
  • Gember: Helpt onder andere tegen hoofdpijn, misselijkheid en darmklachten! Ook in Pickwick Weerstand zit dit fijne ingrediënt.

Het is goed voor je huid
Thee reinigt en hydrateert de huid, waardoor je huid er mooier en gezonder zal uitzien. Thee helpt ook tegen acne en puistjes, vooral groene thee zou goed zijn om acne te bestrijden. Groene thee zit ook vaak in kruidenthee - bijvoorbeeld in Pickwick Concentratie. Perfect dus! 
 
Je valt er van af
Als je veel thee drinkt, heb je minder behoefte aan dikmakende frisdranken en sappen. Het is een hele gezonde vervanger. Hierdoor kunnen echte frisdrankjunkies al behoorlijk wat afvallen als ze hun frisdrank vervangen door (kruiden)thee. Bovendien: als je veel thee drinkt, verjaagt dit ook het hongergevoel. We like!
 

Het smaakt en ruikt lekker
En natuurlijk: buiten dat thee gezond is, je er van afvalt en wat al niet meer, is het gewoon hartstikke lekker! Van al die lekkere smaken zit er ongetwijfeld eentje tussen die jij lekker vindt. Bovendien doordat er allerlei lekkere kruiden in de thee zitten, is thee niet alleen een plezier voor je smaakpupillen, maar ook voor je neus. Kruiden als lavendel, kamille en citroen bijvoorbeeld ruiken heerlijk!

Korting
Kun jij wel een steuntje in de rug gebruiken én heb je zin in in een gezellig dagje (en/of nachtje) weg? Bij Pickwick Herbal Goodness kun je nu sparen voor 50% korting op een selectie hotels. Je hebt maar 3 punten nodig! Klik hieronder op de actiebutton voor verdere uitleg, voorwaarden en de locaties!