5 lekkere én gezonde toetjes

Eten door Miranda
Als je wilt afvallen of gezonder wilt eten is het helemaal niet erg om af en toe te genieten van een lekker toetje. Er zijn gelukkig ook een heleboel heerlijke, suikervrije en gezonde toetjes voor iedere dag
 
De fruitspies
Als je een toetje wilt dat er ook nog eens heel gezellig uitziet kun je zelf fruitspiesjes maken. Rijg je lekkerste fruitsoorten aan een satéprikker en leg deze netjes op een bordje. Het is superlekker, en ziet er ook nog eens heerlijk zomers uit! 
 
 
Chocoladetruffels
De laatste tijd ben ik een enorme chocoladefan... (wie niet?!) en ik had een enorme behoefte aan een gezonde chocoladetraktatie. Deze truffels zijn makkelijk, gezond en helemaal suikervrij. Gooi wat ongezouten noten, rozijnen, cacaopoeder, vanille en een klein beetje maple syrup met wat water in je keukenmachine en hak het tot een fijn papje. Rol het papje tot balletjes en rol deze eventueel door de kokos. Zet ze 15 minuten in de koelkast en... klaar! Heb je gelijk de tijd om een heerlijk kopje thee of koffie te zetten.
 
Bananenijs
Ik hoor je denken... dat is toch niet gezond? Nou, deze wel! Het enige wat je nodig hebt zijn twee bevroren bananen en een keukenmachine/blender.  Bananen zijn van zichzelf al heel erg zoet en met een beetje cacaopoeder of kokos kan dit ijs echt niet meer stuk! 
 

 
De luxe tosti
Een tosti als toetje? Oké, misschien niet het allergezondste... maar deze is toch wel echt de moeite waard! Gebruik twee suikervrije boterhammen en beleg deze met aardbeien en een klein schepje (rauwe) cacaopoeder.  Doe deze in het tosti apparaat en je hebt een heerlijk toetje! Hij is wel behoorlijk machtig, dus je kunt deze tosti gezellig delen.
 
Warme hazelnootmelk
Mijn nieuwste favoriet. Bij de biologische winkels heb je inmiddels een aanbod van verschillende soorten hazelnoot- of amandelmelk. Kies je favoriet en warm deze in een flinke mok in de magnetron (of in een pannetje) op. Heel lekker op deze nog steeds veel te koude dagen! 
 
Heb jij nog tips voor gezonde toetjes?

Lees ook de vorige artikelen van Miranda over gezond eten en afvallen!Miranda (22) is studente Voeding & Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool en voorziet ons van de laatste tips en trucs op het gebied van diëten en afvallen. Voordat Miranda aan haar opleiding begon geloofde ze alles wat op voedingsmiddelen gezet werd. Producten met light, gezond en zoveel procent minder vet waren in haar kast te vinden. Inmiddels weet ze wel beter en wil ze dit met jullie delen.

Naast haar opleiding voorziet zij gasten op verschillende feesten van drankjes en hapjes om wat extra bij te verdienen en is zij gek op shoppen, lekker (en gezond) eten en haar vriendinnen!

Voor meer voedingsblogs van Miranda, kijk even op de website van GLOW Nederland
!