Beauty / Make-up
Make-up

Make-up tips voor een donkere huid

Als je gezegend bent met een instant kleurtje op je gezicht, kan de juiste make-up uitkiezen best lastig zijn. Want aan tips voor bleke Hollandse wangetjes heb je natuurlijk niets. Hierbij de do?s en dont?s voor de getinte huid!
 
De juiste verzorging
Een donkere huid is over het algemeen iets vetter dan een lichte huid. Scrub je gezicht één keer per week. Verzorg het daarna met een hydraterende crème. Een donkere huid kan, net zoals een lichte huid, uitdrogen.
 
Goede foundation
Vrouwen met een donkere huid hebben vaak een kleurverschil bij de mond, ogen of het voorhoofd (vlakbij de haargrens). Dit gebied is vaak een tint donkerder dan de rest van het gezicht. Deze donkere zones hebben dan ook een foundation of concealer nodig die wat donkerder is dan de rest van het gezicht.
 
Voor een foundation kies je een warme kleur. Hierdoor ziet je huid er gezond en stralend uit. Een 'koude' lichte foundation met te veel wit pigment maakt een getinte huid snel grauw of grijs. Kies voor een foundation met een gele of oranje ondertoon. Heb je snel last van een vettige huid? Gebruik dan een foundation met een matte finish of een foundation poeder. Je kunt je goed laten adviseren bij make-up winkels zoals MAC en Bobbi Brown.
 
Bij dames met een getinte huid zijn de wallen en plekjes vaak donker en grijzig. Daarom kun je ook het beste voor een concealer kiezen die een gele of oranje tint heeft. Zo worden de plekjes het beste gecamoufleerd.
 
Rozige wangetjes
Voor een blush is het het mooist als je voor een kleur gaat die een warme tint heeft. Kies voor goede pigmentatie. Dit betekent dat je de kleur goed terugziet op je huid want op een donkere huid kan je kleur snel wegvallen op je gezicht.
 
Dit artikel is afkomstig van ons zusje Girlscene.nl. Voor meer handige tips voor een donkere huid, ga even naar de website