Bizarre reclametrend: adverteren op Japanse vrouwenbenen!

Lichaam door Redactie Ze.nl

Die Japanners blijven iedereen verrassen. Ze lopen vaak op de rest van de wereld voor en schromen niet de grenzen op te zoeken. Hoe gekker, hoe beter dachten ook deze reclamemakers. Er wordt sinds kort geadverteerd op vrouwenbenen!

 
Ja, je leest het goed. Naast hun vreemde beautytaferelen, zoals de donuthoofden en schoonheidsbehandelingen met vuur in China, hebben ze in Japan iets nieuws gevonden op reclamegebied. Billboards en advertenties in de krant zijn volgens reclamebureau Absolute Territory anno 2013 hartstikke passé. Daar hoor je er tegenwoordig pas echt bij als je je eigen lichaam gebruikt om reclame te maken.
 


Dat klinkt fout, maar het valt mee. Japanse dames hebben namelijk een voorliefde voor korte rokjes en lange kousen waarbij er net een stukje blote huid te zien is. Reclamemakers zagen hier een goudmijn in. Sinds kort worden de vrouwen daar gevraagd of ze hun dijen willen ?opofferen? om er reclame op te tatoeëren. Wel eentje die je er kan afwassen gelukkig ? het gaat om een soort sticker - maar vreemd blijft het wel.
 
Strips
Het fenomeen anime en manga - alles wat te maken heeft met Japanse strips ? is al jaar en dag razend populair in het land. En veel vrouwelijke stripfiguren hebben vaak blote dijen, een trend die Japanse dames massaal overnemen. Kijk maar naar de bekende Harajuku girls. En om hiervan gebruik te maken, worden de dames gevraagd bepaalde producten te promoten op dit geliefde stukje huid.

 
Wel moeten de meisjes minimaal 18 jaar zijn. En een vetpot is het ook niet echt. Gemiddeld krijgen ze er tien tot honderd euro voor als ze er acht uur lang mee rondlopen. Ook moeten ze actief foto?s plaatsen op hun sociale media. Eigenlijk ben je dus gewoon een wandelend reclamebord.

De trend blijft ook bij de Amerikanen niet onopgemerkt. Daar doet de band Green Day er ook vrolijk aan mee. De dames staan in de rij om reclame te maken voor de rockers.

 
Zou jij voor een kleine vergoeding rondlopen met zo?n reclametattoo?

Bron beeld 12