Grootste snoepgevaar tussen 3 en 5 uur

Lichaam door Marleen_S
Met de komst van de lente, begint ook het dieetseizoen. Alle foute tussendoortjes zweren we massaal af. Onze goede voornemens verdwijnen echter als sneeuw voor de zon als de klok drie uur 's middags slaat. Want dan snoepen we het meest!

 
We willen allemaal wel een killer body als de tijd aanbreekt dat we weer in onze bikini moeten paraderen. Dus moeten we er hard voor werken. Diëten, trainen en natuurlijk minder snoepen. Vooral die laatste blijkt een harde kluif. Want zodra de namiddag begint, is de verleiding om iets lekkers te nemen het grootst.
 


Gevaarlijke tijden

Volgens de Britse dieetpillenfabrikant Forza is de namiddag, oftewel fat-o-clock, een nachtmerrie voor iedereen die aan de lijn doet. Forza deed onderzoek naar wanneer mensen die gewicht willen verliezen het meeste worden verleid om te snoepen. De gevarenzones? Zondag na het avondeten en elke dag tussen drie en vijf uur.
 
?Rond Fat-o-clock ben je behoorlijk gevoelig en is de ondwingbare trek om te eten niet meer te stoppen. Het enige dat helpt is een slot op de koelkast zetten?, vertelt Forza aan Daily Mail.
 
Pre-Monday blues
Vooral op zondagen zijn snoepers het meest in gevaar. Want dan beginnen de zogeheten pre-Monday blues. Om onszelf een beetje moed in te pra- eh... eten, omdat de werkweek weer gaat beginnen, nemen we al gauw iets lekkers. En daar gaan we op maandag gewoon mee door. Dit is namelijk de dag waarop we de meeste lekkere tussendoortjes naar binnen werken.


En dan nemen we niet zoals het hoort een gezonde snack. We geven gewoon toe aan onze ?cravings? zoals chocola en chips. Ook werden de respondenten gevraagd bij welke maaltijd ze het meeste (over)eten. En dat is het avondeten. Volgens Forza hangt hoeveel en wanneer we eten sterk af van hoe we ons voelen. We grijpen bijvoorbeeld sneller naar comfortvoedsel als we een zware dag hebben op het werk. ?Als iedereen de exacte gevaarmomenten weet wanneer hij of zij toe zal geven aan snacken, weten ze ook wanneer ze iets voorzichtiger moeten zijn.?
 
Ben jij een grote snoeper? Of kun jij met gemak al die lekker snacks weerstaan?