Recept: Koninklijke petit fours

Eten door Redactie Ze.nl
Met Koninginnedag vieren we niet alleen Bea's verjaardag, maar ook de kroning van Willem! Dubbel feest, reden genoeg dus voor een extra koninklijk hapje. Zoals deze petit fours!

Het lijkt ontzettend lastig om te maken, maar dat valt reuze mee. De petit fours zijn een heerlijk alternatief voor de oranjekoeken bij de koffie. Snel te maken en hapklaar!

Wat heb je nodig?
(voor ongeveer 8 stuks)

  • 100 gr. cake
  • 150 gr. marsepein
  • jam naar keuze
  • 4 eetl. mascarpone
  • 5 eetl. poedersuiker, om mee te bestuiven

Hoe maak je het?
  1. Strooi op het werkblad wat poedersuiker en rol de marsepein uit tot een dikte van 3 mm.
  2. Snijd tot de gewenste vorm.
  3. Maak van de cake dunne plakken met een grootte van ongeveer 3 bij 4 cm.
  4. Smeer jam op een plak cake en dek af met de andere plak.
  5. Bedek de cake met de marsepein. Snijd het overtollige eraf.
  6. Smelt chocolade en smeer dat op de kopse kanten (de kanten waar geen marsepein zit).
  7. Dip dan in de chocoladehagel.
     
 

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.