6 tips om een slechte adem te voorkomen

Gezicht door Ze.nl
Tuurlijk poets je twee keer per dag je tanden. Maar als je een goede adem wilt, is dit dan wel genoeg? Neem het zekere voor het onzekere ? vooral voor die speciale date! Wij geven je tips voor een breathtaking adem!
 
Niets is een grotere afknapper dan iemand die uit zijn of haar giecheltje stinkt. Natuurlijk wil je altijd goed uit je mond ruiken, maar vooral op belangrijke momenten wil je verzekerd zijn van een goede adem. Bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek, die date met die oh zo leuke man, tijdens die belangrijke presentatie op je werk: noem maar op! 
 

Wist je dat?
? een slechte adem iets is wat zeker niet bij enkelen voorkomt? 50 tot 60% van de Nederlanders heeft namelijk weleens last heeft van een slechte adem. Oops! 15% heeft last van een chronische vorm van slechte adem; halitose. In 90% van de gevallen komt de slechte adem door bacteriën in de mondholte (dus niet vanuit de maag zoals velen denken). Deze bacteriën produceren stinkende zwavelgassen; iedereen kan dus soms last hebben van een stinkende adem. Maar vaak weet je dit niet omdat meer dan 90% van de mensen degene met een slechte adem er niet mee durft te confronteren? Ai!

Tips
Om een slechte adem te voorkomen, kun je de volgende dingen doen ter preventie.

1. Flossen, stokeren en tong poetsen
Naast twee keer per dag poetsen, is het belangrijk om elke dag te flossen. Tijdens het poetsen kun je niet met je tandenborstel tussen alle kiertjes komen. Met tandenstokers of flosdraad kom je hier wel. Het beste is om dit ?s avonds voor het slapengaan te doen, zodat je acht uur lang een perfect gereinigd gebit hebt. Vergeet ook niet om je tong te poetsen als je veel last hebt van tongbeslag, vaak nestelen bacteriën zich op het slijm van je tong. 
 
2. Tandarts
Zorg dat je minimaal één keer per jaar naar de tandarts of mondhygiëniste gaat. Ook al heb je nergens last van, zo?n jaarlijkse APK-keuring is wel nodig. Met name als je bijvoorbeeld veel last hebt van tandsteen, dien je je gebit regelmatig intensief door de tandarts te laten reinigen. 

3. Voeding
Niet alleen voor je figuur en je gezondheid is het belangrijk om gezond te eten. Ook voor je adem! Zorg dat je vezelrijk, gezond en gevarieerd eet om een slechte adem te voorkomen. 
 
4. Spoelen
Waar kauwgom en pepermunt slechts de geur maskeren, pakt mondverzorgingsmiddel CB12 het probleem bij de kern aan. Spoel één tot tweemaal per dag na het poetsen een half tot één minuut. CB12 werkt tot twaalf uur lang en biedt je hiermee zekerheid over je adem. Het product (wat staat voor ?Controlled Breath for 12 hours?) werkt direct. Het heeft zelfs onlangs de Drogisterij Award 2012 gewonnen in de categorie Mondverzorging! Het mondverzorgingsmiddel heeft een mint-/mentholsmaak en is verkrijgbaar in twee varianten: CB12 met de blauwe dop en CB12 mild met de groene dop. De varianten zijn even effectief, maar CB12 mild heeft een mildere smaak. De varianten zijn ook verkrijgbaar als handige miniverpakking (50 ml) voor in de handtas of op reis. Wist je dat CB12 wordt geadviseerd door tandartsen en mondhygiënisten? Het is verkrijgbaar bij de apotheek, drogist en online

5. Test zelf je adem of vraag het een goede bekende
Het vervelende van een slechte adem is dat je het zelf vaak niet door hebt. Probeer daarom de eenvoudige zelftest die je hier vindt. Een andere effectieve manier om je adem te controleren is door het iemand anders te vragen. Vraag het bijvoorbeeld aan je lover of familie; iemand die je vertrouwt. 
 
6. Drink veel water en zuivel
Een slechte adem wordt regelmatig veroorzaakt door een tekort aan vocht. Dus drink minimaal 1,5 liter water per dag. Zuivel heeft een neutraliserende werking, drink dit dus ook regelmatig.
 
Wat doe jij om een slechte adem te voorkomen? Heb jij nog tips?