Beauty / Make-up
Make-up

S.O.S. mode- & beautytips

Je kent het wel: je hebt een belangrijke afspraak en spot ineens een beginnende ladder in je panty. Of je haar staat elke ochtend weer alle kanten uit. Geen paniek! Deze hitlijst met beauty- en fashiontips is je redder in nood.
 
1. Op een gegeven moment wordt je mascara droog en moeilijk aan te brengen. Gelukkig kun je de houdbaarheid nog een beetje verlengen, want je maakt hem weer vloeibaar door de huls ongeveer vijf minuten in heet water te leggen.
 
2. Met een veel te zacht oogpotlood valt natuurlijk geen behoorlijke lijn te trekken. Leg hem even in de vriezer, dan kun je daarna weer strak aan de slag.
 
3. Of is je oogpotlood juist zo hard dat je 'm over je ooglid heen voelt schaven? Wrijf er dan even mee over de rug van je hand. Door je lichaamswarmte wordt hij zachter.
 
4. Niet is erger dan een poging doen je nagels te lakken met een nagellak die veel te stroperig is geworden. Hij blijft langer vloeibaar als je het potje in de koelkast bewaart.
 
 
5. Smeer op je haargrens een laagje vaseline voordat je gaat verven. Daarna boen je de verf er gemakkelijk weer vanaf en hoef je de rest van de dag niet met een vlek op je voorhoofd rond te lopen.
 
6. Word je elke ochtend wakker met een ontplofte poedel op je hoofd? Vervang dan je katoenen kussensloop door eentje van satijn, die maakt je haren zacht en glad.
 
7. Een wondermiddeltje uit de oude doos: ruwe plekjes op je ellebogen en voeten gaan vanzelf weg nadat je ze hebt ingesmeerd met wat citroensap.
 
8. Het lijkt misschien onmogelijk, maar ook kauwgom is makkelijk van je kleding te verwijderen. Leg het kledingstuk even in de vriezer et voilà: je kunt het er zo vanaf halen.
 
9. Een gaatje in je panty lak je snel dicht met een doorzichtig nagellakje. Dan voorkom je in ieder geval dat je panty verder laddert.
 
10. Als je na een wilde nacht wakker wordt met twee panda-ogen, wil je daar het liefst zo snel mogelijk vanaf. Stop twee theelepeltjes in de vriezer, leg ze daarna op je ogen en zeg dag tegen je wallen.
 
11. Heb je een vette coupe, maar geen tijd meer om je haren te wassen, dan is talkpoeder de oplossing! (Jep, die poeder voor babybilletjes.)
 
 
12. Een verbrand voorhoofd, blozende wangen of een ontstoken puistje? Een groene concealer doet wonderen en verdoezelt je rode plekken.
 
13. Als je die glimmende neus helemaal zat bent, masseer hem dan in met een rauw aardappelschijfje.
 
14. Gevangen in je eigen schoen omdat de rits van je laars niet meer open wil? Als een rits niet meer mee wil werken is het tijd om hem in te vetten met zeep of kaarsvet.
 
15. Help, een vlek in je nieuwe bloesje! Ga snel aan de slag met keukenzoutoplossing en citroensap voor roestvlekken, wasbenzine voor vetvlekken en borax voor rode wijn vlekken. 
 
16. De beste methode om je nagels snel te laten drogen? Houd ze onder de koude kraan terwijl de lak nog zacht is. Laat de druppels opdrogen en je zult zien dat ook je nagellak hard is geworden.

Wat is jouw S.O.S beautygeheim?
 
Geschreven door: Heather Serry