4 manieren om je klaar te stomen voor de zomer

Lichaam door Marleen_S

Zomergarderobe ? check! Bikini killerbody ? check! Euh, nou oké misschien nog niet helemaal, maar laat de zomer maar komen! Om ook je tere winterhuidje en afgekloven nagels summerproof te maken, hebben wij de volgende tips.

 
In de winter wil je het liefst wegkruipen onder een driedubbele donzen deken en op de bank bakken chocola naar binnen vreten. Oké, de honger naar chocola is er eigenlijk altijd, maar nu het zonnetje vrolijk schijnt, mogen we ook onze lovely body weer laten zie.
 
Hoe je je huid het beste voorbereidt op al die zonneschijn? Nou, met deze tips kom je een heel eind!
 


Verzorgde nageltjes

Ze zitten een heel seizoen verstopt in je wollen wanten: je handen. Door de kou ? en je winterdipje ? zijn ze aardig toegetakeld. Kloven langs je nagelriemen, afgebeten nagels en droge plekjes. Eigenlijk durf je je handen niet meer te laten zien.  
 
Maak een badje met warm water klaar en scrub je handen. Je haalt zo de dode huidcellen weg en je huid is weer superzacht. Smeer na het badje je handen in met een lekkere handcrème en duw je nagelriemen terug. Dit kan nu wat makkelijker, omdat deze nog een beetje vochtig zijn. Tot slot kun je je nagels nog mooi in model vijlen.
 
Dan is het tijd voor een likje nagellak. Ai, niet je sterkste punt. Plus, na twee dagen bladdert ?ie er alweer vrolijk vanaf; verspilde moeite. Verwen jezelf met een bezoekje aan de beautysalon Schoonheid & Zo. Daar worden je nageltjes voorzien van een speciale hybride nagellak. Deze blijft niet alleen lang zitten ? tot wel 14 dagen! ? maar ook nog eens zonder te beschadigen. Speciaal voor Ze-leZeressen, kun je nu een behandeling voor maar ? 25,- euro boeken.  
 
Scrubben
Je kunt zonnen tot je een ons weegt, maar echt mooi egaal bruin word je pas als je huid helemaal clean is. Dat wil zeggen, zonder allerlei schilfertjes en bultjes op je huid. Een gladde huid krijg je het beste met een scrub -vooral met luxeproducten van Rituals of Sabon - of een zelfgemaakte scrub op basis van zeezout of suiker en lekker geurende olie. 
 
Een grote hap uit je portemonnee dus, maar het is het geld meer dan waard. Je huid is er, na ook een goede zonnebrandcrème, helemaal klaar voor om te gaan bakken in de tuin. Let wel op: niet meer dan twee keer scrubben in de week, anders wordt je huid te dun.
 


Poezelig gezichtje

Ook je gezicht (lees: bleker dan bleek) kan wel een oppepper gebruiken nu de lente in het land is. Helpen die zelf gefabriceerde maskertjes en gezichtsscrubs niet? Als je er helemaal voor wilt gaan dit jaar, dan is een gezichtsbehandeling bij Schoonheid & Zo wel iets voor jou. Daar heb je de keuze uit twee soorten: de ?Decleor Summer Treatment? en de ?Valmont Summer Treatment?.
 
Bij de Valmont Summer Treatment word je negentig minuten verwend met twee maskers, dieptereininging, een nek- en schoudermassage en zelfs je wenkbrauwen worden netjes geharst. Als extraatje krijg je ook nog een pedicure t.w.v. ? 35,- erbij. Je moet wel snel boeken, want deze actie duurt tot en met eind juni.
 
Ook bij de Decleor Summer Treatment zit er een fijn extraatje bij. Hierbij krijg je, naast een gezichtsbehandeling en handmassage, ook een body massage erbij. Heerlijk na een stressvolle dag en dat voor maar ? 60,-! Deze actie is geldig in de maanden mei en juni, dus wees er ook hier snel bij.
 

Spray tan

We zijn niet allemaal gezegend met huidtype ?bruin binnen een dag?, dus doen we er vaak alles aan om toch een lekker kleurtje te krijgen. Wil het nou echt niet lukken met de hulp van moedertje natuur? Dan is een spray tan misschien wel iets voor jou.
 
Om spray tan fails te voorkomen, kun je dit het beste laten doen door een professional. Bijvoorbeeld bij Schoonheid & Zo. Hier sprayen ze jouw kleurtje met de hand, dus niet met een elektrische cabine. Daardoor krijg je een mooier resultaat dat tot wel tien dagen blijft zitten. De prijs is ook niet verkeerd, slechts ? 22,50. Extra bonus: als leZeres krijg je nu 10% korting op een full body + gezicht spray tan.

Voor meer informatie over bovenstaande behandelingen of meer  fijne verwennerijtjes, kijk op schoonheidenzo.nl! Let wel: Schoonheid & Zo is alleen gevestigd in Den Haag!

Wij zeggen laten de zomer maar komen! Wat doe jij om jezelf klaar te maken voor een flinke dosis zonneschijn?