Anti-rimpelmasker grote trend in Japan

Gezicht door Marleen_S

In de categorie Japanse bizarre beautytechnologie is er sinds kort een nieuw anti-rimpelproduct op de markt. Geen dure crème of wonderlijke gezichtsbehandeling. Nee, in Japan dragen ze allemaal dit, euh, angstaanjagend masker.

In de strijd om de eeuwige jeugd, halen vrouwen soms de gekste dingen uit. Zeker in Japan en China. Na de fire facial, blijven ze ons daar in het Oosten fascineren op beautygebied.

De advertentiebeelden mogen dan alles behalve aantrekkelijk ? zeg eerder doodeng ? zijn, het bizarre roze masker zou vrouwen helpen hun rimpels te verminderen. Het Facewaver Exercise Mask zoals het nieuwe product heet, is gemaakt van een stretchstof die je huid er jeugdig en energiek uit zal laten zien. Bijkomend voordeel: door het elastiek zou het masker over bijna elk gezicht passen.

Gekke bekken
Hoe het werkt? Terwijl je de meest gekke bekken trekt, zorgt het masker ervoor dat je verschillende spieren in je gezicht traint. Ook stimuleert het de bloedcirculatie en vervaagt het je rimpels. Een kwestie van vijf minuutjes per dag die muts over je hoofd heen trekken.

Volgens het bedrijf dat met het idee kwam, is het Facewaver Exercise Mask een gat in de markt. ?Het is goedkoper dan de meeste anti-rimpelproducten en vrouwen kunnen het masker ook gebruiken als bijvoorbeeld Halloween outfit?, zegt de Japanse Trend Shop die het product verkoopt tegen Daily Mail.

Het gaat voorlopig om een spin-off versie om te kijken of het anti-rimpelmasker aanslaat bij het publiek. In Japan zijn ze al enthousiast, nu de rest van de wereld nog. Wij vragen ons af of iemand het ding ook daadwerkelijk zou dragen. In ieder geval thuis, met de gordijnen dicht voordat je iemand een trauma bezorgt. 

Op YouTube zijn Japanse vrouwen druk bezig soortgelijke maskers uit te proberen in heuse tutorials. Watch and, euh, learn.  

Wat vind jij, een grote nachtmerrie of een anti-rimpelantwoord waar we allemaal op wachten?