5 Tips om je haar te laten groeien

Gezicht door Vrouwen redactie

Lang haar, kort haar. Wat willen we nu eigenlijk? Als we het lang hebben, knippen we het weer af. En als het dan kort is, willen we weer lang haar. We houden nou eenmaal van afwisseling. Van lang naar kort is vrij makkelijker, maar van kort naar lang is een ander verhaal. Heb jij haar dat je het liefst zo snel mogelijk wil laten groeien? Wij helpen je op weg.

Een aantal tips om je haar sneller te laten groeien. Kleine disclaimer: je moet niet verwachten dat je haar een meter langer is als de volgende ochtend de wekker gaat, maar deze tips zorgen wel dat het groeitempo van je haar sneller wordt.

- Ga elke 6 tot 8 weken naar de kapper zodat je ervan verzekerd bent dat je jezelf niet kunt betrappen op een dode punt. Doe dit niet zelf met een huis-tuin-en-keuken schaar, want die zijn niet scherp genoeg: daarmee vergroot je vooral het dode gedeelte.

- Vermijd een te warme douche. Was je haar met lauwwarm water en spoel het uit met koud water. Dan ben je meteen wakker en fris om naar je werk te gaan. Of het ook je humeur goed doet durven we niet te garanderen.


- Gebruik na het wassen een conditioner. Hiermee hoef je niet je hele bos in te smeren: wrijf het alleen in de puntjes. Voed je haar hiernaast nog één tot twee keer per week met een masker. Dit is wel bedoeld voor al je hoofdhaar.

- Scrub je hoofdhuid eens in de zoveel tijd. Doe dit met een scrubhandschoen; scrubgel wordt zo’n smeerboel. Door je hoofdhuid te scrubben stimuleer je de doorbloeding van de huid, wat goed is voor je haarcellen.

- Pas je voedingspatroon aan. Je bent immers wat je eet. Dat zeggen we niet voor niks. Voor gezonde haren, nagels en huid zijn goede vetten belangrijk. Die vind je in onder andere olijven, noten, avocado en vis. Ook vitamine D (maak je zelf uit zonlicht!) is een belangrijke vitamine voor je haargroei.