Shocking trend: alcohol inhaleren om af te vallen

Lichaam door Marleen_S

Als je op dieet bent, let je goed op de calorieën. Helaas moet je daar ook je drankje bij de borrel voor laten staan. Alcohol is een calorieënbom dus mensen die af willen vallen, drinken het niet, maar inhaleren (!) het?

 
Het schijnt inmiddels een ware trend te zijn in de dieetwereld: het inhaleren van alcohol. Je valt er niet direct van af, maar op deze manier kunnen mensen die op de lijn letten toch genieten van alcohol, aldus Daily Mail. Zonder er ook maar een kilo van aan te komen.
 


Enorm giftig

Hoe het werkt? Door je favoriete alcoholische drankje op droogijs te gooien verdampt de alcohol die je vervolgens kunt inhaleren. Levensgevaarlijk roepen alle dokters, want droogijs is door de extreme kou enorm giftig voor je longen. Professor Walter Gaman vertelt dat het inhaleren van sterke drank te vergelijken is met het rechtstreeks alcohol gieten in je longen. Geen pretje voor je lichaam dus.
 
Volgens onderzoekers komt daarbij dat je ook nog eens sneller dronken wordt als je alcohol inhaleert in plaats van drinkt. Je hebt minder nodig, maar het effect is dus wel even groot. Hierdoor lopen mensen die met deze bizarre trend meedoen een verhoogde kans om verslaafd te raken, volgens experts.
 
Mensen hebben het er kennelijk voor over, want het inhaleren gebeurt steeds vaker. Het schijnt - als we de gebruikers mogen geloven - ideaal te zijn als je aan de lijn doet, omdat je wel de smaak van alcohol proeft maar niet aankomt. Wel de lusten, niet de lasten zeg maar.
 

De Vaportini

Maatje size zero

Het fenomeen alcohol inhaleren, bestond al langer in de modellenwereld. Om in maatje size zero te blijven passen, wordt vaak weinig tot niks gegeten én gedronken. Tijdens het zoveelste modefeestje wil je dan weleens uit de band springen, maar om geen gram aan te komen, inhaleren modellen de alcohol ?gewoon?. Ook schijnen ze weleens een tampon doordrenkt in sterke drank anaal in te brengen, om zo het gewenste effect van alcohol te voelen... 
 
Vandaag de dag gaat het zelfs nog verder en bestaat er een heus apparaat, de Vaportini, die de alcohol voor de gebruiker verdampt. Geen taferelen met droogijs meer dus. De bedenker van de Vaportini, de Amerikaanse Julie Palmer, heeft het toestelletje in haar bar staan waar iedereen vrij is het te gebruiken. Bizar.
 
Wij schrikken van deze levensgevaarlijke trend. Wat vinden jullie, is alcohol inhaleren om je slanke lijn te bewaren done or not done?