We ? summer: een zon-, zee-, strandvakantie!

Reizen door Marleen_S
Vamos a la playa! Waar kun je nu het beste bijkomen van alle stadse hectiek dan op een zonovergoten verlaten strand? Nee geen Salou, Lloret of Ibiza: wij laten je de leukste onverwachte plekken zien voor een strandvakantie!

Op vakantie willen we rust. Na al dat gesport en het volgen van maffe diëten mogen we onszelf eindelijk belonen door languit op een strandbedje te liggen en he-le-maal niets te doen. Ons schuldig voelen? Nee hoor, dit is pas ultiem genieten. Met een cocktail in de hand en een bruine god die ons insmeert, aanbidden we de zon! We love een zonvakantie!
 

Sal, Kaapverdië
 
Kaapverdië

Kaapverdië is een land dat bestaat uit allemaal kleine eilandjes. Gelegen voor de Afrikaanse kust ben je verzekerd van een hoop zon tijdens je vakantie ? het hele jaar door is de temperatuur er zo ongeveer 25 graden. De ideale plek voor zonaanbidders dus.
 
Als je de tijd hebt is het een echte aanrader om tijdens je vakantie hier elk eiland even kort te bezoeken. Vooral de eilandjes Sal en Boa Vista zijn geliefd onder de toeristen vanwege hun mooie stranden. Hier is het zomers dan ook het drukst. Wanneer het bakken je even te heet wordt, kun je op het eiland Boa Vista schildpadden spotten. Tip: tijdens de zomermaanden komen hun eieren uit!
 
Als je al die drukte zat bent, ben je in een mum van tijd met de boot zo op een ander eiland. Het leuke van Kaapverdië is dat elk eiland weer een totaal andere sfeer en omgeving heeft. Zoals de ruige, groene natuur op het eiland Fogo en het drukke centrum in de stad Santa Maria. Vooral deze laatste plaats is bijzonder. Hier vind je namelijk één van de beste bars ter wereld: O Grille Beach Club Bar. Voor een goede vette vis en lekkere cocktails ben je hier aan het juiste adres.

Er is één ding wat de eilanden van Kaapverdië allemaal met elkaar gemeen hebben: het ultieme relaxen beleef je hier gegarandeerd.

Essaouira, Marokko

Essaouira

Iedereen kent natuurlijk één van de grootste steden van Marokko, Marrakech, wel. Net zo bijzonder is de stad Essaouira. Vooral in de zomer is de ?parel van de Atlantische oceaan? een waar watersportparadijs. De wind waait er stevig de meeste dagen van het jaar waardoor het de perfecte plek is voor iedere kite- en windsurfliefhebber.
 
Als je na een dagje surfen wilt genieten van een zwoele zomeravond, moet je naar het Moulay Hassan plein gaan. Bijna elke straat in Essaouira komt hierop uit. Hier vind je heel veel cafés met leuke terrasjes waar je tot in de late uurtjes kunt blijven rondhangen. Een kopje verse Marokkaanse muntthee erbij en genieten maar!
 
Vis is waar het allemaal om draait in Essaouira. De visvangst is erg belangrijk voor de economie van de stad. Op elke menukaart zul je dan ook een enorm groot aanbod hierin vinden. Erg leuk om te bezoeken is de plaatselijke vismarkt bij de haven van de kustplaats. Enthousiast geworden? Hier vind je een aantal mooie accommodaties in Essaouira.

Skopelos, Griekenland

Griekenland

?Op een onbewoond ei-hei-land...? Oké, onbewoond zijn de meeste Griekse eilanden niet echt, maar naast Kos, Rhodos en Kreta zijn er ook nog genoeg andere eilanden die wat aandacht verdienen.
 
Als je tijdens je zonvakantie toch een beetje actief wilt zijn, is het leuk om te eilandhoppen in Griekenland. Om te beginnen bij Mykonos. Dit eiland wordt ook wel het kleine ? maar veel goedkopere ? Ibiza van Griekenland genoemd. Je kunt je op dit hippe partyeiland uitstekend vermaken in de vele clubs die het eiland heeft. Daarnaast is ook het uitzicht niet verkeerd. Typerend voor Mykonos zijn de stranden waarbij in elke beach bar al vanaf het middaguur flink gefeest wordt. Let wel: dit eiland heeft geen eigen vliegveld. Je kunt hier vanaf een ander eiland heel makkelijk met de boot komen.
 
Ga vervolgens daarna naar het eiland Skopelos. Zeker als je geen fan bent van enorme toeristische hotels, kun je hier heel goed terecht. De enige plekken waar je kunt slapen zijn kleine, idyllische hotelletjes. Eén ding wat zeker opvalt is al het groen op dit eiland. Vooral de dennenboom groeit hier in overvloed. Voor eenieder die van natuur houdt een genot tijdens een fijne wandeling. Ook heeft Skopelos veel kleine zand- en kiezelstranden. Niet elk strand is even makkelijk te bereiken, maar daarom is het des te bijzonderder als je een mooi plekje hebt gevonden. Via Jiba kun je een volledige verzorgde vakantie naar dit mooie eiland boeken.
  
Tot slot heb je nog het eiland Samos. Dit eiland staat bekend om haar wereldberoemde Samos-wijn: een heerlijke zoete, witte wijn. Dit moet je echt geproefd hebben als je dit eiland bezoekt. De populairste badplaats is toch wel Kokkari. De stranden hier worden omringd met heel veel groene natuur. Of je nu van wandelen, uitgaan of rust houdt: je vind het allemaal op deze ene plek.


Jiba

Het klinkt natuurlijk allemaal perfect zo'n typische zonvakantie, maar echt genieten doe je pas als de reis en het verblijf goed geregeld is. Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Go Outside, Romance en natuurlijk Beach Life. Vooral in deze laatste categorie vind je gegarandeerd een zomers hotelletje aan het strand!

Kun jij ook niet wachten om de zon op je huid te voelen branden en een zon-, zee-, strandvakantie te vieren op één van deze tropische plekken? Neem dan een kijkje op Jiba.nl en boek - nu het nog kan - gauw je vakantie!

Fotocredits: 1, 2, 3