Sexpert Alessandra lost je seksproblemen op

Intiem door Karin
Vanaf vrijdag 19 juli start het nieuwe programma Sex Hospital op TLC. Sexuologe Alessandra Rampolla helpt koppels met een specifiek seksprobleem of een ingedut seksleven. Ze.nl sprak met haar en vroeg om tips! 
 
Wat doe je als je seksleven volledig uitgeblust is en je alleen nog maar met elkaar naar bed gaat om te slapen? Als je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst intiem bent geweest, of wanneer de laatste keer was dat je écht zin had dan ga je naar the Sex Hospital. De speciale kliniek van TLC waar koppels met seksuele problemen worden geholpen door een team van ervaren ?sexperts?.
 

Verwachtingen van de show
Maar wat kunnen we verwachten van deze nieuwe tv-show? Seksuologe en sexpert van Sex Hospital Alessandra Rampolla vertelt: ?Je kunt echte mensen met echte verhalen, echte emoties en echte problemen verwachten. Tegenwoordig is het heel erg moeilijk om een relatie lang goed te houden. De kandidaten zijn heel dapper en open?, vertelt ze. ?Veel mensen zullen denken: dit zou ik nooit zelf op tv vertellen, en deze mensen doen dat. Veel koppels hebben echt verbeteringen en vorderingen gemaakt. Het kan gaan om vertrouwens-problemen, maar ook praktische problemen zoals niet kunnen klaarkomen, de seks saai vinden, slechte hygiëne en verschillende seksbehoeftes.? 

Seks & problemen
Maar zijn alle seksproblemen dan wel op te lossen? Alessandra denkt van wel. ?Tja, soms is de oplossing ook om de relatie te beëindigen, dat is óók een oplossing. Sommige koppels waren verbaasd toen ze zich realiseerden dat wat ze dachten dat een seksueel probleem was, soms eindigde in een diepgaander probleem in hun relatie, zoals vertrouwenskwesties. Dat is ook erg interessant voor de mensen thuis. We denken soms dat iets een probleem is, maar dan blijkt het slechts een symptoom van een dieper probleem in de relatie.?
 

 
De meest voorkomende seksproblemen
Alessandra hoeft niet lang na te denken wat het meest voorkomende probleem tussen de lakens is: ?Mensen raken snel verveeld. Ze verwachten dat ze zich twintig jaar lang geweldig kunnen voelen in hun relatie en hun seksleven zonder er iets voor te hoeven doen. Het allermoeilijkste is om je seksleven weer op te spicen en interessant en spannend te maken terwijl het dat al heel lang niet meer is.? Maar de meest gestelde vraag aan Alessandra is iets anders. ?Of bepaalde seksuele dingen ?oké? zijn. Ze vragen me om toestemming. Ze vragen zich af dat wat zij opwindend vinden of dat wel ?normaal? is. Of dat het iets betekent. Dat zijn de vragen die ik het vaakst krijg.?
 
Hoe je hem in the mood krijgt
Wat nu als je een man op de bank hebt zitten die nooit meer zin heeft in seks? Onze sexpert weet daar wel wat op. ?Je moet zelf opgewonden worden. Als je je als vrouw kunt identificeren met seks en jezelf sexy voelt en hem verleidt dan is het makkelijk voor hem om in de stemming te komen. Voor een man is niks sexier dan een vrouw die opgewonden is. Dus zorg dat je in de stemming komt en dat je je sexy voelt!? 
 

Hoe je zelf weer zin krijgt in seks
Wat een veelvoorkomend probleem is, is dat wij vrouwen zelf geen zin (meer) hebben in seks. Alessandra heeft hier een eigen ?theorie? over. ?Vrouwen hebben van de maatschappij nooit echt ?toestemming? gehad om zich seksueel comfortabel te voelen en om sexy en opgewonden te zijn. Mannen wel; iedereen weet en gaan ervan uit dat jonge mannen masturberen, maar vrouwen niet. Dat is een dubbele standaard. Als we dan volwassen worden, dan moeten we ineens wél gaan proberen om ons over te geven, ons sexy te voelen en opgewonden te raken. Seksueel verlangen begint in je hersenen. Als je geen seksuele gedachten hebt, krijg je geen sex drive. Als je geen sex drive hebt, krijg je geen seks. Dus je moet je onbewuste gedachtegang veranderen en dan volgt de rest vanzelf. Laat jezelf toe om erotische fantasieën te hebben en jezelf sexy en opgewonden te voelen.?

Het beste seksadvies van Alessandra
Maar wat is nu het allerbeste advies wat Alessandra ons kan meegeven? ?Kijk niet naar wat anderen doen, als koppel creëer je je eigen regels. Het moment dat je gaat denken: nou, Pietje en Clara zeggen dat ze drie keer per week seks hebben en wij maar één keer, dát is het moment dat je in de problemen komt. Je moet je niks aantrekken van andere koppels omdat ten eerste alle mensen liegen over wat ze wel en niet doen, en ten tweede: wat voor anderen werkt hoeft niet voor jou en je man of vriend te werken. Ik geloof echt in custommade relaties en sekslevens.?
 
Sex Hospital is vanaf vanavond - vrijdag 19 juli - om 21.00 te zien op TLC.