Eet jezelf gelukkig (+WIN!)

Eten door Yolande
Ben je geneigd om gelijk naar een chipszak te grijpen als je een slechte dag hebt? Niet doen! Het is veel beter om een beetje honing in je thee te doen of een stukje pure chocolade te eten. Met de volgende producten kom je sneller uit je dip! 
 
Pure chocolade
?An apple a day keeps the doctor away?, vertelt een oud Engels gezegde. Toch kun je voor een goed humeur beter een stukje chocola pakken dan een gezond appeltje. Een klein stukje pure chocola per dag is volgens onderzoek namelijk erg goed voor je hersenen. Het product zorgt ervoor dat je vrolijker wordt en je een betere toevoer krijgt naar je hersenen. Je krijgt zelfs een echte concentratieboost van een klein stukje donkere chocola. 

Ga voor groen!
Om je gezond en fit te voelen zijn groentes altijd een aanrader. Groene groentes zijn dan de beste om binnen te krijgen. Ze zitten vol met antioxidanten waardoor ze je hersenen en energiepeil helpen. Ook rode, gele of oranje groentes zijn goed voor je humeur. Vermijd juist de minder kleurrijke groenten zoals witlof; een bord met broccoli of spinazie is veel beter. Door de energie die je via deze groentes binnenkrijgt, heb je ook veel minder kans op een depressie. 
 

 
Honing
Honing is niet alleen een wondermiddel als je last hebt van je keel, het helpt ook nog eens om je lekkerder in je vel te laten zitten. Het zoete goedje zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en beschermt je hersenen tegen ontstekingen. Hierdoor wordt de kans op een depressie veel kleiner, aangezien deze ontstekingen vaak de oorzaak hiervan zijn. 
 
Griekse yoghurt
De normale yoghurtvariant die in de supermarkt staat is lang niet zo goed voor je als Griekse yoghurt. Hier zit namelijk veel minder calcium in dan de Griekse. Calcium geeft een seintje aan je hersenen dat ze meer stofjes moeten afgeven waar je blij van wordt. Door te weinig calcium te eten, verhoog je ook de kans op een depressie. Als je calcium vaker eet, zal je merken dat je humeur er beter op wordt. Als je geen zin hebt om te koken, bestel dan bijvoorbeeld bij een Grieks restaurant op Just Eat wat lekkers, met een Griekse yoghurt als nagerecht. 
 
Snijbieten
Je zal het misschien niet gelijk geloven, maar een portie snijbieten is goed voor je humeur. Een snijbiet zit namelijk vol met magnesium, wat het energiepijl in je hersenen verhoogt. De meeste mensen krijgen niet genoeg magnesium binnen, waardoor ze sneller vermoeid raken. Wanneer je niet zo lekker in je vel zit, is bieten eten een goed middel om je beter en energieker te laten voelen. 
 
Serotine
Om je lichaam signalen te geven dat je kalm en rustig bent, kun je het beste serotine binnenkrijgen. Dit staat ook wel bekend als het hormoon van welzijn. Het geeft je serene en kalme gevoelens. Om het binnen te krijgen moet je veel koolhydraten eten zoals groente, fruit, aardappelen en pasta. Daarnaast moet je ook veel proteïnen binnenkrijgen zoals noten, kip en vis. Door een goed voedingspatroon te houden krijg je veel serotine binnen en houd je jezelf gelukkig en sereen. 

Winnen
Allemaal leuk en aardig, maar heb je totáál geen zin om vanavond je portie happy food zelf te maken? Geen nood, de dames en heren van Just Eat staan voor je klaar om jouw gelukzalige portie eten te komen brengen. Ze.nl mag namelijk vijf kortingscodes ter waarde van ? 20,- per stuk van Just Eat weggeven! 
 
Om kans te maken op deze prijs dien je Ze.nl te liken op Facebook. Klik vervolgens hieronder op de meedoenbutton! Simpel toch? De actie loopt tot en met 10 augustus 2013.