Bizar: botox voor je hond en een pruik voor je baby

Lichaam door Marleen_S

 
Onze voorliefde voor beauty breidt zich tegenwoordig verder uit dan ons eigen lichaam alleen. Als er aan onszelf niet veel meer te sleutelen valt, richten we ons gewoon op ons huisdier en kind.
 
Hallo, een hond met rimpels en een baby zonder haar? Dat kan anno 2013 natuurlijk niet. In het kader van extreme perfectie verzinnen baasjes en ouders de gekste dingen om one big happy family te lijken. Maar schone schijn bedriegt, want je moet er wel wat voor over hebben om zo?n lieftallig beestje en een pracht van een kind in en naast de kinderwagen te hebben.
 


Een facelift voor de hond

Ben je zelf niet zo van de facelifts en botox, neem dan je hond mee naar de kliniek en gebruik ?m als proefkonijn, zou je denken. Niets is minder waar, want baasjes die hun huisdier meenemen naar de cosmetisch dierenarts willen wel degelijk echt iets veranderen aan hun zielsverwant. Niks niet uitproberen, de lachrimpels en kraaienpootjes van hun harige viervoeter belemmeren het dagelijks uitlaten.
 
In sommige gevallen wordt er een dergelijke ingreep gedaan om de gezondheid van het dier te verbeteren, maar het gebeurt steeds vaker dat mensen met hun hond naar de dierenarts komen om iets te verbeteren aan een stel scheve oren of een kromme staart. Ook al is er geen directe noodzaak, het staat lelijk, dus het arme beest moet onder het mes, aldus Daily Mail.
 
Plastische chirurgie bij dieren wordt door veel verzekeringen vergoed (say what?), maar toch vinden veel dierenartsen deze trend ronduit belachelijk. ?Ik denk niet dat het het waard is om je dier zo veel pijn te laten lijden, omdat jijzelf vindt dat hij of zij er op een bepaalde manier uit moet zien?, vertelt de Amerikaanse dierenarts Chris Bern.
 
Heather Hughes uit Los Angeles besloot, ondanks alle ophef, haar hond voor een kleine paar duizend dollar te laten opereren vanwege zijn flaporen. Zoe hieronder het resultaat.
 

Van flaporen tot perfecte puntjes 

The bald and the beautiful

Als de hond door de cosmetische wasstraat is gesjeesd, kan je bloedeigen kind natuurlijk niet achterblijven. En als je mini-me na twee maanden nog geen enkel haartje heeft dat je leuk kunt invlechten, moét je iets doen aan die kale kop. Dat moet?
 
Het is ook niet leuk als alle moeders op het schoolplein uren bezig zijn geweest met het frutselen aan hun dochters kapsel en die van jou zo weinig haar heeft dat je na twee minuten al klaar bent. Het bedrijf Baby Bangs! vond dit probleem een gat in de markt en ging de strijd aan tegen kaalheid bij baby?s.
 

Op de website kun je verschillende pruiken in allerlei kleuren en modelletjes vinden voor je kind. Want, zo zegt Baby Bangs! zelf, ?je dochter blijft altijd jouw kleine prinsesje.? Na twee jaar van ontwerpen, kunnen moeders voor twintig dollar een mooi haarstukje voor de kleine kopen. 
 
De website Baby Bangs!

In Engeland zijn ze met stomheid geslagen en zijn ze er nog niet over uit wat ze hiervan moeten vinden. Of de kinderpruikjes een beetje populair zullen worden, moet nog blijken, maar onze wenkbrauwen schoten er wel even van omhoog.
 
Wat vinden jullie? Moet dat zomaar kunnen, een botoxbehandeling voor je hond en een pruik voor je kale baby?