Drink en help mee aan schoon drinkwater

Eten door Redactie Ze.nl
Als jij 's ochtends doucht, je tanden poetst en een glaasje water neemt, sta je er niet bij stil dat dit lang niet overal vanzelfsprekend is. Helaas zijn er nog ontzettend veel plekken op de wereld waar geen (schoon) drinkwater is. Help mee! 

Zoals bijvoorbeeld in Kameke, in Oost Oeganda. Voor schoon drinkwater moeten de inwoners daar gemiddeld 8 kilometer (!) lopen. Vanwege de lange afstand en soms onwetendheid over het belang van schoon water, gebruiken ze vaak water uit dichterbij gelegen pools. Doordat zowel mens als dier van dit water gebruikt maakt, is het helaas vaak vervuild.
 

MARIE-STELLA-MARIS en schoondrinkwaterprojecten
Waterproducent MARIE-STELLA-MARIS wil hier samen met jou wat aan doen. Met MARIE-STELLA-MARIS water zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Van elke fles gaat namelijk altijd een vast bedrag (5 eurocent per liter) naar schoondrinkwaterprojecten. Zo hebben ze al een project in Bulamka (Oeganda) afgerond waarbij drie beschermde waterputten zijn aangelegd. Ongeveer 1500 inwoners van Bulamka hebben nu in hun directe leefomgeving toegang tot schoon drinkwater. Ook lopen er op dit moment twee projecten in Tanzania en nóg een in Oeganda.

Meedoen
MARIE-STELLA-MARIS gelooft in de kracht van delen. Door dit water te drinken, deel je water: ?Drink Water, Give Water?. Maar het streven om schoon drinkwater voor iedereen beschikbaar te maken is ambitieus en dat kan ze niet alleen. Ze is ervan overtuigd dat met elkaar een wezenlijke bijdrage geleverd kan worden. 

Meedoen kan simpelweg door een foto van een flesje MARIE-STELLA-MARIS met #ikdrinkmarie te uploaden via de actiepagina ikdrinkmarie.nl
 
De prijzen die je kunt winnen door het uploaden van een foto met #ikdrinkmarie
 
Winnen
Tijdens de zes weken durende campagne worden elke week stijlvolle MARIE-STELLA-MARIS cadeaus weggegeven door een team van Brand Ambassadors (zo?n tachtig jongemannen, die door heel Nederland de merkgedachte uitdragen). Trouwe waterdrinkers worden zo bedankt voor het ondersteunen van het verhaal van MARIE-STELLA-MARIS.

Verkrijgbaarheid
MARIE-STELLA-MARIS koolzuurvrij en lichtbruisend (in 0,5L of 1L variant) is te koop bij onder andere Albert Heijn, C1000, Jumbo, Plus en Vomar supermarkten, BP benzinestations, Amsterdam Schiphol Airport en diverse horecagroothandels.


Meer informatie is beschikbaar op: www.marie-stella-maris.com.

Doe jij mee?