Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Nieuwe afval-app: motivatie nodig? Laat je beledigen!


Je wilt afvallen, maar je mist iets. Motivatie! En dan niet in de vorm van 56 likes als je je goede voornemen op Facebook deelt. Nee, het mag harder. Weet je wat? Je laat je gewoon continu beledigen door een Japans stripfiguur!

Als je besluit af te vallen, is een beetje aanmoediging natuurlijk altijd welkom. Een ?supergoed!? van je vriendin, een ?wat zie je er al goed uit!? van je moeder, en je weet weer waarom je het doet. Sommige vrouwen hebben alleen een wat hardere aanpak nodig, moeten enkele app-ontwikkelaars hebben gedacht, dus laten we een app maken waarin vrouwen zo nu en dan even goed beledigd worden. Dan laten ze die chocoladepinda spontaan voor wat-ie is. Om het leed enigszins te verzachten, laten we ze wél uitschelden door een knappe Japanse mangaboy.

Nenshou! for Girls
Huffington Post weet ons te vertellen dat de op z?n minst opmerkelijke afval-app, die deze maand gelanceerd wordt, Nenshou! for Girls heet. Logisch, want hij is gemaakt voor vrouwen, maar het duidt er ook op dat er een mannenvariant van de app bestaat. Dat klopt: de heren kunnen Nenshou! downloaden. En die app zit een tikkie anders in elkaar. De mannen worden namelijk niet gemotiveerd door een Japanse schreeuwsergeant, maar door een knappe dame die hem zo nu en dan bemoedigende en lieve woordjes toeroept.


Hey, dikzak
Drie Japanse knappe stripfiguren en je smartphone. Meer is er niet voor nodig om je te laten motiveren tijdens je afvalrace. Je downloadt Nenshou! for Girls, kiest een van de drie hotte mangamannen als date en hij doet dan de rest: terwijl jij aan het sporten bent, slingert je Japanse geliefde verschillende beledigingen naar je zweethoofd. Gezellige uitspraken als ?hey, fattie!? zouden je extra moeten motiveren los te gaan op die crosstrainer.

Werkt het wel?
De eerste vraag (oké, na de vraag wie dit in vre-des-naam bedenkt) die wij hebben, is: ben je écht gemotiveerder om af te vallen door je voor alles en nog wat te laten uitmaken? Eigenlijk niet. Onderzoek zou namelijk hebben uitgewezen dat het pesterig duidelijk maken dat iemand moet afvallen, ook wel fat-shaming genoemd, juist tot gewichtstoename kan leiden. Bedankt, mangaman!

De Nenshou! for Girls-app: belachelijk, of kun je de humor er wel van inzien?