ZeTest: De ZIIVAA® menstruatieriem

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Moet iedereen ver uit jouw buurt blijven als de rode vlag weer uithangt? Oftewel: heb jij last van gruwelijke pijn als je ongesteld bent? Ze.nl testte de speciale ZIIVAA® menstruatieriem om de pijn te bestrijden.
 
Ja hoor, het is weer die tijd van de maand. Je lover gaat spontaan elke avond de hort op deze week en je collega’s hebben al in hun agenda’s aangekruist wanneer jij ongesteld bent. Niets of niemand bespaar je, want je bent nu eenmaal bloedchagrijnig tijdens je ‘happy period’. Waarom? Omdat je vergaat van de pijn. Buikkrampen, kramp in je onderrug: aaaargh!
 

Je kunt je dan natuurlijk helemaal volstoppen met allerlei pijnstillers, maar naast dat ze vaak helemaal niet helpen, zijn ze ook niet zo heel erg goed voor je lichaam. Ongesteld zijn is iets wat de natuur ooit zo bedacht heeft voor ons vrouwen en om deze maandelijkse kwelling te bestrijden, kun je dat dan ook het beste zo natuurlijk mogelijk doen met een menstruatieriem. Je lichaam raakt dan veel meer in balans en krijgt niet elke keer een stoot hormonen of pijnstillers naar binnen die moeilijk te verwerken zijn.
 
ZIIVAA
De menstruatieriem? Ja, de ZIIVAA® menstruatieriem. In Nederland zijn er namelijk 4 miljoen vrouwen die maandelijks ongesteld worden. Hiervan heeft 20% echt pijn en krampen voorafgaand en tijdens de menstruatie. Dat zijn 800.000 vrouwen! 
 

Rondom je baarmoeder en eierstokken ontstaat vaak de meeste pijn tijdens your period. De baarmoeder hangt in de buikholte aan bandjes (ligamenten) die verbonden zitten aan zacht materiaal maar ook aan hard materiaal zoals je bekken en heiligbeen. Tijdens je menstruatie gaat de baarmoeder samentrekken en wordt deze dus kleiner. Hierdoor komt er spanning op deze ligamenten te staan en dat veroorzaakt die vervelende krampen. De ZIIVAA® menstruatieriem bind je strak om je middel voor maar een kwartiertje per dag. Hierdoor zet je druk op het bekken en maak je dit dus een klein beetje smaller. Je haalt hiermee de spanning van de bandjes af en de pijn zal verdwijnen.
 

ZeTest
Over dit soort dingen ben ik altijd heel sceptisch. Een riem tegen menstruatiekrampen? Euh..?! Ik was très benieuwd. Gelukkig ben ik geen gevalletje ik-kom-een-week-m’n-bed-niet-uit-en-loop-krom-van-de-pijn, maar ik heb wel degelijk (de eerste dag) last van irritante buikkrampen. En so I’d put it to the test.
 
Allereerst moet je de riem héél strak om je heupen doen, dus niét om je taille. Hierdoor zet de riem druk op de bekken. Je doet ‘m gewoon over je kleding aan voor vijftien minuutjes. In het begin is het even pielen en een beetje uitproberen hoe de riem het beste zit, hoe je het beste kunt zitten of liggen terwijl je ‘m om hebt en hoe strak hij moet. Maar hoe vaker je ‘m gebruikt, hoe beter je weet je wat werkt voor jou en hoe meer resultaat je dus zult merken. 
 


En? Merk je dan ook echt resultaat? Ja! Hoe sceptisch ik ook was, ik moet toegeven: de riem werkt écht. Je gebruikt ‘m bijvoorbeeld ’s ochtends een kwartiertje en de rest van de dag heb je geen of een stuk minder pijn. Bij sommigen zal de pijn helemaal weg zijn, wellicht bij andere dames die last hebben van hele heftige krampen, zal het de kramp aanzienlijk verminderen. Daarbij is het een erg fijn idee dat dit een natuurlijk oplossing is in plaats van medicijnen of hormonen te slikken. Maar het allerfijnste is dat er een niet-goed-geld-terug-garantie op zit: je kunt ‘m twee maanden proberen en mocht ‘ie bij jou écht niet werken, dan kun je de riem terugsturen en je geld terugkrijgen.

Kortom: wat mij betreft een innovatief product wat je écht moet proberen als je maandelijkse period allesbehalve een feestje is. 

De riem is verkrijgbaar via women-care.nl voor € 150,-.