Geen tijd om te sporten? Geen prioriteit!

Sport & gezondheid door Esmee Noelle
Je moet al zo veel. Je moet geld verdienen, een sociaal leven onderhouden, je huishouden doen, er goed uitzien, een liefdesleven (proberen te) hebben. En dan ook nog eens sporten? Bijna dagelijks krijg ik wel te horen; hoe doe jij dat toch? 
 
'Geen tijd' vind ik het slapste excuus om niet te sporten. Laat ik daar direct duidelijk over zijn. Geen tijd hebben betekent eigenlijk sporten niet als prioriteit zien en dat moet je dan aan jezelf en aan anderen toegeven! Want als je écht graag een fit lichaam wilt, kun je tijd maken. Ik weet het, je zult denken dat ik makkelijk praten heb, maar het kan! Ik werk op dit moment zes dagen per week op kantoor, moet ook de administratie bijhouden als ZZP'er, een huishouden, een sociaal leven, ik date en ik sport vijf keer per week. Vijf keer inderdaad, dus die drie keer (minimaal!) kun je zeker redden! 
 

1. Afspraak is afspraak
Pak je agenda er direct bij en kijk naar je vrije momenten. Heb je alleen avonden tijd? Plan dan een paar avonden in voor een uurtje lichaamsbeweging. Houd ook expres avondjes vrij voor je vrienden, lover of voor een avondje bankhangen. Vragen je vriendinnen of je woensdagavond kunt borrelen en heb je al een afspraak met jezelf staan? Dan kun je dus niet! Vrienden zullen er even aan moeten wennen, maar uiteindelijk zullen ze het respecteren. 
 
2. Negeer de bank
Zodra je op de bank gaat zitten is de kans dat je nog naar de sportschool gaat, een rondje gaat rennen of iets anders aan lichaamsbeweging doet, nihil. De enige manier om dit te voorkomen? Negeer de bank! Zorg dat je in beweging blijft en niet gaat zitten. Wil je toch even zitten om bijvoorbeeld je eten te laten zakken? Ga aan de eettafel zitten; rechtop. 
 

 
3. Dress up!
Trek direct nadat je wakker bent, thuis bent van werken of na je eten, je sportkleren aan. Natuurlijk zorg je dat je een paar leuke setjes hebt. In die actieve outfit zul je je ook sportiever voelen. 
 
4. Play that playlist
Zorg voor een fijne playlist (vis bijvoorbeeld wat nummers uit de WorkThatEs-playlist op Spotify) en zet de playlist even keihard op in je woonkamer. Wedden dat je gewoon zín hebt om te sporten? 
 
5. Fitspiration
Bekijk foto's van killer bodies en bedenk je dat dit ook voor jou weg is gelegd. Het enige wat je moet doen? Met je kont van die bank af komen! 
 

6. Ga gewoon
Het lijkt makkelijk, I know. Maar wanneer je buiten op de fiets of in je auto zit is de grootste stap al gemaakt. Je bent buiten en je gaat jezelf echt niet meer omdraaien. En heb je ooit spijt gehad van een work-out? Ik niet. 

Lees ook de vorige fitspiration artikelen van Esmée!
Beeld: WeHeartIt


 
Esmée (24) is freelance journalist en eigenaresse van de fitspiration website WorkThatEs.nl. Haar passie? Sporten en zo gezond mogelijk eten. Ondanks dat Esmée geen personal trainer of geschoolde voedingsdeskundige is, weet ze inmiddels heel veel over deze onderwerpen doordat ze alles leest wat los en vast zit (je bent journalist of je bent het niet) en door veel te praten met deskundigen. Zo moeilijk is dat sporten en gezond eten helemaal niet namelijk!
 
Wil je meer lezen? Kijk dan op WorkThatEs.nl en volg Esmée ook als hoofdredacteur van Fashionscene.nl