Waarom we stiekem toch van de herfst houden

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S
Je leest het goed. Op de redactie zijn we een stelletje positivo’s en voelen wij de bui nog lang niet hangen nu de herfst op komst is. De eerste regendruppels hebben we overleefd en alsnog kunnen we van de herfst houden. Ergens.

 
Jup, het is oneindig veel keer lekkerder om met je kont in de Spaanse zon te liggen, maar de herfst heeft ook zo zijn charmes. Want de herfst is meer dan hoosbuien, stormgevaar en algehele ellende. Dus voordat we allemaal in een depressie schieten, hierbij een steuntje in de rug. We love de herfst! - Ja echt, en nu allemaal in koor!

Warme chocolademelk mét slagroom: do we need to say more?

Je hebt weer een goed excuus om niet te hoeven fietsen en de bus/trein/metro/tram te nemen (toch wel fijn, warm in de trein).

De kaarsjes mogen weer aan.

Prima tijdverdrijf tijdens een zondagse wandeling: het schoppen tegen een hoop bladeren. Of er gewoon inspringen. Omdat het kan.

Walnotentaart, eikeltjespasta en wilde kastanjesoep, het maakt allemaal niet uit. Je raapt de noten gewoon zo uit het bos. Helemaal budget/eco/biologisch-proof.

Het is weer tijd voor de beste te-laat-kom-smoes uit de Nederlandse spoorgeschiedenis: "Sorry, de NS rijdt niet vanwege natte bladeren op het spoor." Of beter: "Vanwege een verwachte storm - ahum, regenbuitje - rijden er minder tot geen treinen."

De zon gaat weer zo lekker laag bij de grond hangen waardoor de ochtenden stralend goud kleuren. Instagrammetje waard hoor.

Een scheutje likeur door je koffie om je extra warm te worden.

Stamppot, hutspot en een lekker prakkie andijvie.

Je mag weer flink hamsteren, want je moet genoeg vet kunnen opslaan om warm te blijven tijdens de kou.

It’s shoppingtime! Je mag je in de zomer zuurverdiende eurootjes uitgeven aan de winterjas van je dromen! En alvast stiekem aandoen om vervolgens te concluderen dat het daarvoor toch nog iets te warm is.

Sjaal? Check. Muts? Check. Zelfs met een dikke jas kun je er dankzij die fijne accessoires toch helemaal hip uitzien.

Goed excuus #203: het mag, want het is tijd om eindelijk die snoggie aan te schaffen. Jippie!

Je zal weer slapen als een roosje, want onder dat dikke donzen dekbed is het heerlijk vertoeven ’s nachts.


Plus warme kruikjes voor extra genot…

Het nieuwe tv-seizoen is weer van start gegaan dus zit je nooit meer met het probleem dat er niets op tv is. En dan hebben we het nog niet eens over alle heerlijke chicklitfilms die worden uitgezonden.

Ook al hebben we spijt van ons geklaag dat het ‘te heet’ is, nu de herfst weer in het land is kun je ein-de-lijk relaxen in een warm bad. Inclusief rits kaarsjes op de badrand en een lekker boek.

Op date gaan wordt weer een groot plezier - lees: nu móet hij je wel even warm houden omdat je je jas ‘vergeten’ bent.

Alle feestdagen staan voor de deur. Te beginnen bij Halloween: lekker griezelen.

De klok wordt weer fijn teruggedraaid zodat je tenminste één nacht een extra uurtje hebt om bij te tukken.

Binnen je vervelen omdat het buiten zo zeikt van de regen hoeft niet eens. Gewoon even een bezoekje brengen aan Ze.nl ;)

Het bikiniseizoen laten we de komende negen maanden ver - heel ver - achter ons. Dat wordt weer aanvallen op al het lekkers dat je krijgt voorgeschoteld. Vetrollen zijn oké holé, holé.

Voorlopig hoef je niet meer in een gloedhete bus te zitten tijdens een hittegolf. Te. Vies. Voor. Woorden.

Het schijnt dat singles in de herfst hun standaarden - wat betreft potentieel datemateriaal - naar beneden gooien. Yes, maak je dus weer bij iedereen kans! Tot ziens blonde bikinibimbo’s…

En wat dacht je van al die lekkere seizoensgebonden producten die in de supermarkt liggen? Kruidnootjes, pompoen en alles wat overgoten is met kaneel en karamel.

Je kunt nooit genoeg sjaals hebben in de herfst. Elke dag een andere!

Verkouden zijn is stiekem best wel fijn. Kun je je lekker laten vertroetelen door je lover.

Misschien moet je ook maar eens leren breien. Hoe cool is een eigen gebreide trui? Just sayin'.


Goed excuus #194: je kan alles en iedereen de schuld geven van jouw winterdepressie. Heerlijk, zo’n ‘zondebok’.

Je kan nooit genoeg shoppen in de herfst, want een goede meid is op het Hollandse zeikweer voorbereid. Vier paraplu’s en drie regenjassen zijn zó hard nodig.

Regenlaarzen zijn tegenwoordig weer hip! Lekker stampen door die plassen.

Absolute craving tijdens het regenseizoen: rookworsten van HEMA. Kwijl.

Je hoeft niet elke middag tegen heug en meug in de bloedhete zon te zitten terwijl je nog niet eens twee tinten bruiner wordt.

Over tinten gesproken. Na Vijftig Tinten Grijs staan alle boekwinkels vol met erotische romans. Dat leesvoer is toch een partij lekker als je knus op de bank zit.

Iedere zichzelf respecterende winkel heeft anno 2013 een webshop. Lekker in je pyjama op zaterdag de nieuwste herfstitems scoren.

Je krijgt ineens weer oog voor de natuur. Alles is ook zo mooi gekleurd. Geel, oranje en felrode blaadjes aan de bomen, we like!
 
Nu is de beurt aan jou. Vertel ons eens: waarom houd jij zo van de herfst?