Lifestyle / Psyche & spiritualiteit
Psyche & spiritualiteit

Vroegâh: the good old days

Vroegâh was alles beter. Met heimwee denken we terug aan de tijd toen we nog krap een meter lang waren en op zaterdag om 7 uur uit bed gingen voor Telekids. Tijd voor een flinke dosis nostalgie met een snufje jeugdsentiment!

Want weet je nog dat je vroeger… 

... leggings droeg als broeken? En dan niet die leggings die tegenwoordig in de H&M hangen. Nee-hee, die fluor, met vlekken bedekte, half doorschijnende leggings met De 101 Dalmatiërs erop. Ai...

... verslaafd was aan series als Lizzy McGuire? Je wilde haar zijn: van haar sprieterige staartjes tot haar plateauschoenen. Zij. Was. De. Shit.

... door alle ooms en tantes op familiedagen over je hoofd werd geaaid met de woorden wat voor prachtige meid je wel niet werd? Plus de complimenten dat 'je al zo groot' was. Je eigenwaarde was zo ontzettend hoog...
 
... je glimmend groene turnpakje stiekem ook weleens thuis aantrok? En maar oefenen op die kattensprong, overslag en arabier.

... zonder ook maar één keer te kotsen tien keer koppeltje kon duikelen aan het klimrek? Ja, achter elkaar! Je zou het voor de grap nu eens moeten proberen. 

... gewoon een fout kon maken zonder dat daar consequenties aan verbonden waren? Tja, je was nog te jong om het te begrijpen allemaal. 

... alles prachtig en indrukwekkend vond? Nu kijk je al niet eens meer op van een pratende aap als hij voorbij zou lopen. Waar is toch die enorme dosis fantasie gebleven?

... voor de tv uren stond te oefenen om dezelfde heupbewegingen te kunnen maken als Shakira? Je had zelfs een rinkelende heupketting inclusief naveltruitje uit de kast getrokken. *schaam*

... je altijd clubjes met vriendinnen oprichtte inclusief een eigen clubhuis (de zolder van je ouders), een naam voor jullie clubje (The Girls) en een dagboek waar jullie dan één voor één in schreven?

... niet bij elke keer als je iets tilde of iets actiefs deed rugklachten voor het leven ontwikkelde? Zucht, je bent echt al oud.


... heel graag een diamanten steentje op je hoektand wilde? Of een navelpiercing, tongpiercing of rugtattoo. Dat was echt voor bad ass chicks.

... tegen het advies van je moeder in toch al de koppen van je barbiepoppen zowat kaalschoor? Je wilde alleen maar kijken hoe een korte bob stond, boehoe!


... fan was van Kim Lian van der Meij? Haar vuurrode hanenkam, was to die for toen je nog een pukkelige punker puber was.

... werd uitgedaagd door je andere klasgenootjes tijdens schoolreis om 'over de kop' te gaan in de achtbaan? Serieus, het was hét ding van de basisschool. Durfde jij het?

... het liefst cola uit een blikje dronk? Dat stond altijd veel cooler dan een glas... 


Welke hilarische momenten uit je jeugd kun jij je nog herinneren? 

Lees ook de vorige edities van Vroegâh: The good old days...
Beeld: WeHeartIt