Nationale baardkampioenschappen 2013!

Haar door Kristie
Baarden zo groot, dat ze bijna weer hun eigen, kleinere baarden hebben. Baarden met eigen gevoelens en gedachten. Waar dit over gaat? De Nationale Baard- en Snorkampioenschappen 2013!

Dit jaarlijkse evenement vond eerder deze maand plaats in New Orleans in Amerika, waar de meest bizarre en kunstzinnige baardenmannetjes zich verzamelden. En natuurlijk zijn de meest spectaculaire baarden haarscherp vastgelegd. 


Volgens Huffingtonpost zijn er zelfs verschillende categorieën bedacht om de snorren en baarden in te delen. Zo heb je de 'Dali', de slanke snor met lange punten en de 'Hungarian', de grote, bossige, volle snor. 

Baarden zijn bijvoorbeeld ingedeeld in categorieën als 'The Musketeer': een lange en dunne baard. Maar ook heb je the 'Imperial': oftewel de keizer. Hiervan wijzen de uiteinden omhoog.

Zie hier een aantal kiekjes van de gebroeders Baard en beleef een waar beardventure.


Het scheelde echt een haar (hihi!), maar deze man won de gouden medaille voor de beste 'freestyle' baard. Dit is de baard die niet in te delen is in de andere categorieën, en dat is ook wel te zien...
 
fout in embed: media provider niet ondersteund
Check hier de video over de Nationale Kampioenschappen!

Zou jij op zo'n mooie baardemans kunnen vallen? Of denkt geen haar op je hoofd hieraan?

Beeld: Greg Anderson