De 5 meest jaloersmakende vriendinnen

Psyche & spiritualiteit door Yolande
Vriendinnen. Je houdt van ze, maar soms kun je ze wel schieten. Moeten ze nou zo perfect zijn? Kunnen ze niet voor één dag net als jij zijn? En niet zo’n jaloersmakend goed leven hebben zoals de volgende vijf vriendinnen?

Want natuurlijk ben je gek op je lieve vriendinnen. Maar soms, heel soms, kun je nog weleens een beetje groen uitslaan van jaloezie...

 
De Bodemloze Put
Terwijl jij op het zoveelste naar niks smakende slablaadje zit te kauwen in een restaurant, vertelt je vriendin tegenover je hoe geweldig haar steak met friet wel niet smaakt. Om vervolgens het grootste toetje dat op de menukaart staat te bestellen en het laatste beetje nog met haar lepel af te likken. Stilletjes nip je aan je groene theetje terwijl je probeert geen jaloerse blik te werpen naar de overkant van de tafel. Moet ze nou zo’n bodemloze put zijn? Maakt niet uit wat ze erin stopt, je ziet het nooit meer terug. Terwijl bij jou elk koekje zijn plek rond je middel wel weet te vinden; bij je lovehandles
 
 
Het Perfecte Plaatje
Leuke vent. Check. Mooi ingericht huis. Check. Voorbeeldige kinderen. Check. Deze vriendin heeft alles wat jij wilt. Sterker nog, wat iedereen wil. Ze heeft het helemaal voor elkaar en slaat zich al sinds jij haar kent moeiteloos door het leven. Om gek van te worden. Waar jij de wanhoop nabij bent en zelfs bijna overweegt een advertentie in de krant te zetten (VR zkt MN, eisen: kloppend hart), zit zij al jaren onder de welbekende plak, en bij een heerlijke vent nog ook. In een mooi huis. Met perfecte kinderen. En een toffe baan. Zucht. 
 
De Levensgenieter
Je hoeft je Facebook maar open te slaan of ze verschijnt al op je account. Glimlachend met een mooie vent in Italië. Wijndrinkend met haar zus in Frankrijk. Feestend op Ibiza met een andere vriendengroep. Op een congres voor haar werk in Hong Kong. Toegegeven: het is een vriendin waarbij het gesprek nooit stilvalt. Jullie hebben het geweldig naar jullie zin als jullie afspreken in een lekker restaurant. Maar op de terugweg voel je je toch een beetje knullig met je vakantiefoto’s van Terschelling en je gewone werkweek van 9 tot 5. 
 
 
Het Geldboompje
Behoorlijk misplaatst zit je op een kristalwitte bank, huiverig dat je rode wijn een spettertje in het dure satijn neerzet. Terwijl je vriendin haar vakantiefoto’s van New York opzoekt op haar iPad, kijk jij de kamer rond. Alweer een nieuwe inrichting? Waar haalt ze het geld vandaan? Reisjes buiten Europa, designerkleding, elke week uit eten. Het is om gek van te worden. Terwijl jij zit te zwoegen op een slecht betaald baantje en de lades in je huis afzoekt naar spaarzegeltjes, gaat zij door het leven als een vrouwelijke Bill Gates. Aankoopje hier, aankoopje daar. Stiekem wil je wel een blik werpen op haar achtertuin, misschien staat er toch ergens een geldboom verstopt.  
 

The Looks
Ontploft haar, oren waar Dombo jaloers op zou zijn en een knoeperd van een neus. Al jaren ben je ontevreden over je lichaam. En dan heb je je beste vriendin. Zodra jullie ergens heengaan, valt de hele kamer stil. Alle monden van de mannen vallen gelijk open en de vrouwen werpen jaloerse blikken. Helaas, de blikken zijn niet voor jou. Ze zijn naast je gericht, op je beste vriendin die het - om het allemaal nog erger te maken - niet eens opmerkt. Haar goedverzorgde lokken vallen perfect naast haar gezicht, haar ogen stralen felblauw de kamer in en ze loopt à la Beyonce heupwiegend de kamer binnen. Moedeloos strompel je erachteraan. Waarom heb jij niet zo’n mooi achterwerk? 
 
Heb jij ook jaloersmakende vriendinnen?