Lifestyle / Reizen
Reizen

5 redenen waarom we nú op vakantie moeten

Bij het woord vakantie denk je al snel aan de maanden juli en augustus en aan zon en cocktails. Maar ook in het sombere november is een vakantie natuurlijk nooit verkeerd. Nog niet overtuigd? Lees dan de volgende redenen!

Je krijgt allerlei ingevingen
Als je weg bent van je werk of school, kom je pas echt op goede ideeën. Het is zelfs bewezen! Als je een break neemt van alles waar je dagelijks mee bezig bent, kom je helemaal tot jezelf en ontstaan de geweldigste ingevingen. Dit komt omdat je ver weg bent van je alledaagse leven, en alles eens van een afstandje kunt bekijken (letterlijk en figuurlijk). Of het nou over een belangrijke beslissing op je werk gaat of een gestrest privéleven; ga er even tussenuit!


Zonneboost
De keuze is dus reuze, maar om de regen te ontvluchten is een voor de hand liggende keus natuurlijk: de zon! De zon doet ons namelijk veel goed. En dan hebben we het niet alleen over een jaloersmakend bruin velletje bij terugkomst. Door zon voelen we ons blij en gelukkig en daarnaast bouwen we een voorraadje vitamine D op. Dit gaat onze winterdip met bijbehorende vermoeidheid tegen en zorgt voor een verbeterd immuunsysteem. Juist nú is het belangrijk om nog wat zon mee te pikken om de rest van de winter door te komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zonnige Gambia

Vakantie is goed voor je huwelijk
Huh? Ja, echt! En het jaarlijks op vakantie gaan geeft ons vrouwen nog veel meer voordelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we minder kans hebben op depressiviteit en moeheid. Daarnaast zijn vrouwen dus meer tevreden over hun huwelijk, als ze frequent op vakantie gaan. Misschien beseffen we, als we aan de andere kant van de wereld zitten, pas wat we hebben? Dus, ben jij dit jaar nog niet weggeweest? Dan wordt het de hoogste tijd. Juist in deze grauwe, sombere maanden kun je zo'n boost waarschijnlijk wel gebruiken!


Blijvende herinneringen
Het is zo cliché, maar ook weer zó waar. Door op vakantie te gaan verzamel je ervaringen en daar word je veel gelukkiger van dan wanneer je spullen spaart. Een nieuwe auto is leuk, maar deze gaat na een aantal maanden ook weer vervelen omdat je er elke dag naar kunt kijken. Maar een romantisch moment met je lover zorgt voor een blije herinnering, en herinneringen blijven levend, hoe lang het ook geleden is. Dus, zie jij een romantische vakantie wel zitten? Bekijk dan hier wat speciaal geselecteerde romantische vakanties. 

Natuur en cultuur
Maar er is nog een heel belangrijk voordeel aan vakanties; je kunt rust vinden in een prachtige, natuurlijke omgeving én je leert een andere cultuur kennen. Daarvoor hoef je niet elke dag drie excursies te boeken, ook een avondwandeling over de boulevard leert je al veel over de gewoontes van een ander land. En over natuur gesproken; naast de rust die je krijgt bij het verkennen van de natuur, kun je ook nog eens zelf bepalen waar, wanneer en hoelang je wandelt/ fietst/ rent, want je bent op vakantie nergens aan gebonden!


Jiba
Het klinkt natuurlijk allemaal perfect zo'n (zon)vakantie, maar echt genieten doe je pas als de reis en het verblijf goed geregeld is. Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Go Outside, Romance en natuurlijk Beach Life. Vooral in deze laatste categorie vind je gegarandeerd een zomers hotelletje in november!

Kun jij na deze redenen ook niet wachten om een vlucht te boeken naar één tropische plek of luxe hotel? Neem dan een kijkje op Jiba.nl en boek - nu het nog kan - gauw je vakantie!