Seks & relaties / Zij/hij
Zij/hij

Nieuwe trend in relatieland: de relationship lite

Ik hoor je denken. Wel de lusten, maar niet de lasten: dan ben je toch friends with benefits? Correct! Maar toch ook weer niet. Er is een nieuwe trend op liefdesgebied namelijk: relationship lite. Een echte relatie, maar dan de light versie.

Waar friends with benefits elkaar de kleren van het lijf trekken en regelmatig bij elkaar aankloppen voor een potje seks, gaat het bij een relationship lite net even wat anders. Hierbij gaat het namelijk niet alleen om de passie tussen de lakens, maar om een diepere liefde. Maar wel tot een bepaalde grens.


Serieus zonder emotionele banden
De regel is en blijft namelijk: geen emotionele banden. Op elke mogelijke manier is de relatie verder wel meer dan alleen seks. Samen leuke dingen doen, knuffelen, elkaars vrienden zien, samen dronken worden en leuke gesprekken hebben. Maar dat alles zonder er voor de volle honderd procent voor te gaan, aldus The Huffington Post.

Want dat blijft toch altijd een beetje eng. Dat blijkt wel uit de ongekende populariteit van deze 'light' versie van de liefde. Singles staan nog net niet in de rij om elkaar de halve liefde te verklaren. Want je echt binden, nee, dat is zó 2010.

Onderlinge overeenkomst
Stel je eens voor: een liefde waar je helemaal in op kunt gaan zonder dat er ook maar enige vorm van drama, geruzie of irritaties bij komen kijken. Het lijkt een sprookje, maar het kan kennelijk ook in het echte leven. En bij een relationship lite hoeft de nadruk dan niet eens te liggen op seks zoals bij het bekende friends with benefits; het gaat wel verder dan dat. Naast seks heb je als persoon namelijk ook genegenheid en liefde nodig.


Het is meer een overeenkomst tussen twee personen die relatiegerelateerde activiteiten ondernemen, zoals samen een milkshake delen, een weekendje weg en lekker thuis knus op de bank hangen.

Wat dan het verschil is met een echte relatie? Onderwerpen over de toekomst, kinderen krijgen en trouwen: die worden vermeden. En zodra de één het te serieus vindt worden, dan gaat de deal niet meer door. Het is eigenlijk een soort vriendschap 2.0, maar dan met kusjes en knuffels.

Zou jij een relationship lite kunnen aangaan? Of ga jij liever voor de volle honderd procent voor je lover?