Beauty / Lichaam
Lichaam

De voordelen van ongesteld zijn

Yes! Ein-de-lijk, je bent ongesteld. Huh wat? Ja, je leest het goed. Ondanks de liters bloed (echt, de rode zee is er niks bij), is het toch een feestje dat je 'het' bent. Waarom? Wij geven je een paar hele goede redenen.

Je kunt zo honderd andere dingen opnoemen die veel leuker zijn dan tampons kopen en in al je PMS-gezanik de hele buurt bij elkaar huilen, maar er schijnt een lichtpuntje aan de horizon. Om deze donkerrode dagen een beetje te verlichten, bedachten wij waarom wij onze ongesteldheid zouden moeten vieren! 

Hoera! De vlag mag uit en de beschuit met muisjes kunnen de kast weer in: je bent (bijna zo goed als zeker) niet zwanger. Lang leve de rode zee, hoezee!
 
Je hebt weer een goed excuus om drie dagen in bed te blijven liggen zonder je ook maar iets aan te trekken van de buitenwereld.

Ongegeneerd kilo's chocola naar binnen proppen omdat je alleen zo PMS tegengaat.

Je voelt je ineens super vrouwelijk, want hallo: ongesteld zijn, dat kunnen alleen wij. Women on top!

De behoefte om de boel lekker te laten luchten daar beneden is groot en daarom gooi je jezelf in een rokje. Hello Miss Sexiness.

Uit het niets merk je dat je ineens stukken creatiever bent dan normaal. 

Je durft ineens ook veel vaker te zeggen wat je wilt. Omdat je even geen zin hebt in de wereld om je heen zeg je makkelijker: nee! En nee is nee.

Gek genoeg is de seks echt om te gillen. Ja, van genot. De intieme zone is dan wel alarmerend rood gekleurd, maar het is ook een stuk gevoeliger. En als jouw man als een echte vent de rode zee betreedt, zou ik zeggen: enjoy!

Door de hormonen heb je ook ineens veel meer zin. Errug leuk voor hem natuurlijk. Hij blij, jij blij.

Het schijnt dat vrouwen die ongesteld zijn minder goed ruiken. De perfecte reden om je niks van de stinkende wasmand, de vuile vaat en de overvolle kattenbak aan te trekken.

Je mag huilen, huilen en nog eens huilen. Je bent een emotioneel wrak en bij elk klein diertje of hartverwarmend gebaar mag die kraan open. Wat een opluchting.

Of je vriendinnen precies rond dezelfde tijd een stopweek hebben of dat Moeder Natuur heeft bepaald dat jullie allemaal tegelijk ongesteld zijn, het maakt niet uit. Gedeelde smart is halve smart en oh wat begrijpen jullie elkaar zo lekker goed als jullie huilend op de bank hangen.


Het is weer tijd voor die über sexy, o zo comfortabele Bridget Jones-onderbroek. Vooral de vleeskleurige variant die je bolle menstruatiebuikje zo lekker verhult.

Daarbij: een huispak à la Roy Donders is compleet en volledig acceptabel.

Je borsten zijn voor eventjes bijna een hele cupmaat groter: love it!

Het is sowieso reden voor een feestje, want je lichaam doet wat 'ie moet doen. Een applausje voor de wonderenwereld genaamd: het menselijk lichaam.

Bijna vergeten: je hebt ook een prima excuus om de sportschool een keer over te slaan. Of vaker.

Bekijk het hele ongesteld zijn als volgt: je lichaam reinigt zich als het ware, dus na het maandelijkse bloedbad is het weer tijd voor een frisse start! Perfecte excuus om elke maand met een nieuwe uitdaging te beginnen toch?

Omdat je bijna ontploft van de hormonen is er even geen ruimte in je hoofd voor belangrijke beslissingen. Die kun je dus mooi even uitstellen. Wat een rust...

Ongesteld worden is meestal een teken dat je vruchtbaar bent. Toch wel fijn om te weten.

Als je één ding moet bedenken, wat vind jij dan het fijnste aan ongesteld zijn?