Lifestyle / Eten
Eten

Restaurant Werck: uitstekend te behappen!

Het is hip, het heeft heerlijk eten en de bediening is er aardig én snel. We hebben het over Werck, een restaurant in hartje Amsterdam. En na er uitgebreid te hebben gegeten, kunnen wij wel stellen: we hebben een nieuwe hotspot!

Als Karin en ik onze fiets voor de deur van Werck zetten, vermoeden we al dat dit een gezellige avond wordt: het restaurant is niet bepaald leeg en de zachte verlichting binnen geeft zowel de binnen- als buitenkant een warme uitstraling.


Moeilijk kiezen
Als we binnen zijn, begint er inderdaad een feestje: de bediening komt al snel op ons af en vraagt wat we willen drinken, waarna we binnen no time een wijntje en een mandje brood op tafel hebben staan. Vervolgens wordt van iedereen aan tafel – 16 man in totaal, want we zijn gezellig met collega’s uit eten – de bestelling opgenomen. Speciaal voor ons is er een menu opgesteld en we kunnen kiezen uit een aantal dingen die heerlijk klinken, zoals gebakken kabeljauw met pastinaak, knolselderij en saffraan-rozemarijnsaus, of kalfsribeye met Roseval-aardappeltjes uit de oven, tomatensalsa en wijnjus. Het kiezen van het dessert wordt ons nog moeilijker gemaakt: wordt het een kaasplankje, of een grand dessert met een brownie, cheesecakeje en heerlijk fris ijs? Over het voorgerecht hoeven we niet lang na te denken, want dat is voor iedereen hetzelfde: een klassieke rundercarpaccio inclusief miniloempia met geitenkaas. Onder het genot van nog wat brood en een drankje, wachten we op onze bestellingen.


Van mals tot lekker crunchy
De rundercarpaccio, die iedereen als voorgerecht krijgt, is carpaccio zoals-ie hoort te zijn: vers, mals en geserveerd met een dosis Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffelmayonaise. Hierover hebben we zeker niets te klagen, sterker nog: Fleur, carpacciofan in hart en nieren, claimt dat ze nog nooit zo’n verse carpaccio heeft gegeten. De miniloempia met geitenkaas mag trouwens van ons in het borrelarrangement van iedere kroeg en elk café ter wereld.

Na een korte pauze  – “Wilt u nog iets te drinken?” – wordt voor Karin een bord met gebakken kabeljauw gezet en Fleur mag aanvallen op de kalfsribeye. Die laatste smaakt, zoals de menukaart zei, inderdaad goed mals en de tomatensalsa is een welkome, frisse toevoeging. Karin stort zich op de kabeljauw, die naar haar smaak wat lauw is, al zeiden anderen die hetzelfde besteld hadden, daar niets over.
 
En dan het dessert. Niemand kiest voor de kaasplank, dus daar kunnen we niets over zeggen, maar over het grand dessert des te meer: die is goed! De brownie mag iets smeuïger, maar de cheesecake is om op te vreten: hij is heerlijk romig en heeft een lekkere crunchy korst. Ook het ijs van rood fruit met aardbei gaat er zo in – het is lekker fris.
 

Ze-approved!
Conclusie? Werck is zeker een goede plek in Amsterdam voor een lekkere hap of een compleet diner, ook met groepen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar ook weer geen doorsneemaaltijden – een loempia van geitenkaas kom je niet overal tegen. En voor wie iets anders zou willen eten dan de gerechten die wij hebben verorberd: Werck heeft een uitgebreide menukaart. Mocht je het er tot slot zo leuk vinden dat je er wel zou willen blijven hangen, dan kan dat: op vrijdag- en zaterdagavond verandert het restaurant vanaf 23.00 in een hippe club!

Meer weten over onze nieuwe hotspot? Bezoek de website van Werck!