Wat je beste vriendin wel doet, maar gewone vrienden niet

Psyche & spiritualiteit door Marleen_S

Je vriendin troost je bij liefdesverdriet. Je beste vriendin gaat naar het huis van de vreemdgaande klootzak en behangt zijn huis met toiletrollen. Beste vriendinnen heb je voor het leven. We kunnen niet zonder ze. En dit is waarom...

Vrienden zijn voor even, maar je beste vriendinnen blijven je hele leven aan je kleven. Ofzo. En gelukkig maar, want waar zouden we zijn zonder ze? Je BFF doet nou eenmaal dingen die niemand ooit voor mogelijk zou houden. Zoals...

Ze zal je haren vasthouden als je die driedubbele wodka eruit knikkert na een iets te heftige vrijdagmiddagborrel.

Ze neemt gelijk de telefoon op nadat-ie één keer is overgegaan.
 
Zelfs na drie dagen non stop te hebben ge-app't belt ze je alsnog ’s avonds op om ‘echt even bij te praten’.
 
Tijdens een rampzalige date voelt ze haarfijn (na een noodoproepje via een sms) aan dat ze je moet redden. Eén emergency call betekent: onderweg!
 
Als je weer eens je Facebook open hebt laten staan op haar laptop, knalt ze de meest genante dingen onder jouw naam online. En die shit is echt hi-la-risch.
 
In het pashokje zit je nog te twijfelen, maar als je er eenmaal uitkomt, is je vriendin die in een proestbui schiet van jou in die veel te kleine fuchsiaroze cocktailjurk bevestiging genoeg.
 
Omdat je baas ‘vergeet’ je salaris te verhogen, zit je elke maand krapper dan krap bij kas. Dus shoppen zit er niet altijd in. Toch wel lief dat je in het geld zwemmende bestie daarom samen met jou iets anders budgetproofs doet.
 
Ze kan je van top tot teen beledigen om je daarna weer net zo hard aan het lachen te maken.
 
Ook al ben je ver in de twintig, als je beste vriendinnetje blijft slapen, kruipt ze gewoon nog bij je in bed.
 
Al jouw wachtwoorden om in te breken op je computer en al je social media accounts: zij kent ze uit haar hoofd. Maar je weet dat ze er noooooooit wat mee zal doen.
 
Het lijkt wel bijna magisch: jullie beginnen op hetzelfde moment dezelfde personen te haten.


Op de vraag of je een dikke kont hebt in die broek, zal je best friend eerlijk zeggen dat het echt zo is. Om daarna al je pluspunten op te noemen waar je beter de aandacht op kunt vestigen.

Na een lange dag gooi je gewoon je beha uit en loop je tien minuten in je blote tieten rond te zoeken naar je onesie. In haar aanwezigheid. Dit terwijl zij precies hetzelfde doet, alleen zij rent rond in een rode string. 

Ze kan dertien verschillende onderwerpen na elkaar ter sprake brengen en dan nog weten jullie precies waar het allemaal over gaat.

Terwijl jij kotsend in je bed ligt te rollen, komt je beste vriendin naar je toe gehold met een doos pijnstillers, een fruitmand en je lievelingstoetje. Voor als je weer iets te eten kunt verdragen.

Ze neemt de telefoon voor je op als jij druk zit te poepen en zet je compleet voor schut. Het zal ook eens niet.

Zonder enige verdere vorm van uitleg gaat ze helemaal mee in jouw smoes als jullie jouw baas tegen het lijf lopen en moet verklaren waarom je je die dag ziek had gemeld. Ai.
 
Wat doet jouw beste vriendin voor jou dat niemand anders ooit zou doen?