ZeTest: Marleen aan de detox met 2b detox

Lichaam door Marleen_S
Hier op de redactie gaat het er heftig aan toe. Chocoladepepernoten tot en met en elke week wéér HEMA-tompoucen omdat iemand jarig is. Hoogste tijd dus voor een ontgiftingskuur.  Marleen ging de uitdaging aan met 2b detox van Amiset.

 
Het eerste wat me te binnen schoot was: niet eten. Een week lang. Voor de grootste snaaier van het noordelijk halfrond bestaat er geen grotere kwelling. Hier komt een bekentenis: geen chocoladevlok blijft onaangeroerd als ik in de buurt ben. Zelfs het kleinste kruimeltje suiker belandt in mijn maag.
 
Dus, je snapt ‘m, dat ging hem niet worden. Gelukkig waren mijn kopzorgen (lees: hoe ga ik dusdanig hamsteren dat ik niet paranoia word?) nergens voor nodig. Deze detox was anders.
 


Hoe werkt het?

De ontgiftingsmethode van 2b detox van Amiset helpt je huid te stralen en remt de tekenen van het ouder worden. Daarnaast maakt 2b detox afvallen gemakkelijker en geeft het je een hulpmiddel om de dag energiek en fris te beginnen. Het reinigt namelijk je lichaam van binnenuit. Je huid is je grootste uitscheidingsorgaan, maar ook je lever houdt je lichaam schoon van afvalstoffen. 2b detox werkt daarom ook anders dan anders. Je gebruikt het namelijk dagelijks naast je voeding, zodat je huid minder te verduren heeft en je lever wordt ondersteund.

Om dit te testen nam ik een week lang elke dag twee dopjes van de zoete substantie die in het flesje zit. Jazeker je leest het goed, zoet, want het smaakt helemaal niet verkeerd. Tel daarbij op dat je heel goed bezig bent elke keer als je een slokje ervan neemt en je dag begint meer dan goed.
 
Voor- of nadat je je overheerlijke ontbijtje eet, drink je de aangegeven hoeveelheid 2b detox. Qua detox is dat het wel zo'n beetje. Niet meer, niet minder. En dat kun je ook terugzien in het ingrediëntenlijstje: natuurlijke kruiden en vitaminen B. Geen chemische troep dus dat je lichaam kan schaden.
 
En het grootste pluspunt van dit alles? Je mag er gewoon bij eten en drinken! In tegenstelling tot andere horror detoxkuren mag je hier gewoon een bammetje eten in je lunchpauze. Maar wel onder een paar voorwaarden. Voor een optimaal effect kun je beter minderen met suiker, rood vlees en alcohol. Nou, dat klonk veelbelovend. Aan de slag dan maar!
 


Marleens detoxdagboek
Dag 1:

Lief dagboek. Vandaag ga ik het onmogelijke doen: een week lang detoxen. De snoep heb ik verbannen naar mijn huisgenootjes en mijn alledaagse Hollands ontbijtje (bruine speltboterhammen met kaas en jam) wordt vervangen door speltmuesli en havermout. Omdat ik me al aan strenge voedingsvoorschriften moet houden, wordt het niet makkelijk. Maar dat is het wel. Alleen twee kleine dopjes bij mijn ontbijt moeten het verschil maken. En ja hoor, op dag één krijg ik al een beetje last van buikkramp. Om vervolgens mijn heil te zoeken op het toilet. Het ontgiften is overduidelijk in gang gezet.
 
Dag 2 tot en met 4: Ik ben inmiddels al even bezig en ik maak van de situatie gebruik door beter naar mijn voeding te kijken. Wat stop ik wel niet in mijn mond? Een paar opsommingen verder, word ik er niet vrolijker op. Ondanks mijn dieet valt er toch nog een hoop bij te schaven. Met name de hoeveelheid suiker die ik binnenkrijg en E-nummers. Hup: de prullenbak in. Thuis besluiten mijn huisgenootjes en ik daarbij ook nog eens om minder vlees te eten en meer gezonde recepten uit te proberen met veel groenten. Minpuntje: ik heb al een aantal dagen enorme hoofdpijn. Het lijkt wel alsof ik aan het afkicken ben.
 


Dag 5 tot en met 7:

Het ging eigenlijk hartstikke goed. Ondanks mijn vele tripjes naar het toilet (en een buik die in de war is) merk ik verder vrij weinig. Mijn lichaam heb ik zoveel mogelijk geprobeerd te helpen door veel groene thee te drinken en bijna tot geen suiker te eten. Dat was nog het moeilijkste. Eerlijk: gelukkig is het voorbij en kan ik op sinterklaasavond lekker welverdiend snaaien. Toch moet deze snoepster het toegeven: ik heb ineens meer dan genoeg aan één handje chips en na het uitgaan is het voor mij geen vette hap meer. Ik heb er geen zin meer in. Yes, de detox heeft mijn lichaam wakker geschud!
 
Win: 5x 5 flesjes 2b detox t.w.v. €29,95
Nieuwsgierig geworden of deze detox ook het nodige bij jou, euhm, losmaakt? Dan is dit your lucky day. Amiset geeft namelijk 5 x 5 flesjes weg, genoeg voor een maand lang detoxen! Wat je moet doen is het volgende. Laat op de Facebook-pagina van AMISET weten waarom jij een detox goed kan gebruiken en maak kans op 5 flesjes 2b detox van 100 ml t.w.v. € 29,95. De vijf meest originele inzendingen winnen! 

Meedoen kan tot woensdag 11 december! Een week later worden de winnaars door Amiset bekend gemaakt.