Recept: Salade van geroosterde bloemkool

Eten door Redactie Ze.nl
Geroosterde bloemkool? Yes! Het is niet alleen gezond maar geeft ook een andere twist aan je eten. Deze salade kun je als lunch eten maar zeker ook als avondmaal. Eet er bijvoorbeeld een stukje kip of wat aardappeltjes bij.

Wat heb je nodig?


(voor 4 personen)
  • 1 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 3 eetl. rozijnen
  • 1 bosje raapstelen
  • 3 eetl. ahornsiroop
  • 3 eetl. sherry azijn
  • peper en zout

 
Hoe maak je het?
  1. Zet een pan (met antiaanbaklaag) op laag vuur. Voeg de bloemkoolroosjes toe, eventueel met wat olijfolie. Rooster de bloemkool gedurende 15 tot 20 minuten.
  2. Doe dan de rode ui erbij en roerbak op matig vuur weer 15 tot 20 minuten. Maak ondertussen de dressing: vermeng azijn met de ahornsiroop en de rozijnen.
  3. Wanneer de bloemkool gaar en mooi geroosterd is, schep je ze bij de raapstelen. Schenk vervolgens de dressing over de bloemkool.
  4. Breng de salade op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
     

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.