Shocking: Vrouwen gebruiken bleek in DIY-gezichtsmaskers

Gezicht door Marleen_S

We gebruiken allemaal weleens een lepel yoghurt of een likje honing in onze zelfgemaakte gezichtsmaskers. Maar wat blijkt, sommige dames vergeten ook het kastje met schoonmaakmiddelen niet. Of concreter, de fles met bleek. Waarom?

 
Als ware budgetista’s en met de hand op de knip doe-het-zelven we er flink op los in deze tijden van crisis. Dat geldt ook voor onze beautyrituelen in de badkamer. Liever geven we niet te veel geld uit aan dure crèmes en nog duurdere scrubs en maskertjes.
 


DIY gone wrong

Dus maken we ze gewoon zelf. Lekker makkelijk toch? Eén blik in je koelkast is genoeg om een volwaardig maskertje te maken. Maar er zijn ook diehards onder ons die nog een tandje extremer gaan en die voor een grondige reiniging gaan. Met bleek welteverstaan. Dat dit vooral ook heel schadelijk is voor hun poezelige huidje, nemen zij dan weer voor lief.
 
Echt, bleek? Ja, echt. Vrouwen schijnen hun gootsteenkastjes te plunderen en op zoek te gaan naar de eerste de beste WC-eend die vervolgens in hun gezichtsmaskertjes wordt gebruikt. Maar, waarom dan vroegen wij ons af. Het antwoord is heel simpel: je zou er een glanzende huid van krijgen.
 


Lichtere huid en minder huidproblemen?

Mits je het gedoseerd gebruikt natuurlijk. Ondanks de waarschuwingen die op de verpakkingen van vele soorten en merken bleek staan dat het je huid kan verbranden, blijven vrouwen het schijnbaar toch gebruiken. Naast een glanzende huid, zou je er een lichtere huid van krijgen, wondjes zouden sneller genezen en je zou ook minder last hebben van serieuze huidproblemen, bleek uit een studie die is gedaan aan de Universiteit van Stanford.
 
Toch moeten vrouwen zich niet op deze bevindingen vastpinnen, aldus Dr. Daniel Shapiro. Aan Daily Mail vertelt hij: “Ik zou echt niet aanraden om bleek te gebruiken. Wij zijn geen apothekers of scheikundigen. Als je ook maar een fractie te veel bleek gebruikt, dan beschadig je je huid voorgoed.”
 
Tips op het internet
Ondanks het sterke afraden van dokters en apothekers, blijft het internet volstromen met tips over hoe je het beste je bleek kunt gebruiken. Sommige websites, zoals WikiHow adviseren zelfs om ook je ongewenste gezichtsharen mee te nemen in de bleek, zodat ze minder opvallen. Dr. Daniel Shapiro ziet dan weer geen gevaar in facials op basis van bleek die schoonheidsspecialisten aanbieden. "Aan deze producten is een heel proces voorafgegaan op basis van onderzoeken. Probeer het echt níet zelf thuis."

Wij zijn het uiteraard met de dokter eens. Een glanzende huid is leuk, maar dan gaan we toch liever voor gezond en dof óf naar een schoonheidsspecialiste. Zonder het risico dat onze huid spontaan van ons gezicht valt na een tijdje. Gebruik dan ook nóóit bleek in je DIY-gezichtsmasker.
 
Heb jij weleens bleek of andere extreme middelen gebruikt in je zelfgemaakte gezichtsmaskers?