Beauty / Lichaam
Lichaam

Typische vrouwenkwaaltjes: zo deal jij ermee

It's good to be a woman! Waarom? Daarom. Maar soms, heel soms, balen we van die driedubbele onderkin of zwabberende kipfilets onder de armen. Hoe we kunnen dealen met typische vrouwenkwaaltjes? Dat lees je hier. 
 
Bungelende bovenarmen aka kipfilets  
Het probleem: denk je even vriendelijk en flatteus naar die knappe buurman te zwaaien, zwabbert Vera Vetkwab lekker mee. Charming! En terwijl je allang klaar bent met zwaaien, blijven die kipfilets nog een paar minuten nabungelen. Herkenbaar? Dan is dat vanaf nu verleden tijd! 
De oplossing: Het is namelijk belangrijk om zo nu en dan je biceps en triceps te trainen. Je watte? Je ‘buig-' en ‘trekspieren’ in de bovenarm. Je kunt ze trainen met behulp van gewichten maar ook door oefeningen te doen met bijvoorbeeld een stoel: leun met je armen achter je lichaam op een stoel zodat je billen vrij komen te hangen. Laat je lichaam zakken door je armen te buigen en druk je vervolgens weer op. Herhaal dit een aantal keer en… vaarwel kipfilets! (Nja, na héél veel zweetsessies.) Mocht je geen zin, tijd, (geld voor) gewichten, energie of een praktische stoel hebben of heb je een chronische blessure? Dan kun je altijd nog aangepaste kleding dragen. Er bestaat zelfs een ‘korset voor slanke armen’. Succes gegarandeerd. 
 

Spataderen 
Het probleem: het is zomer en je wilt een vrolijk, maar bovenal veelvertonend jurkje aan. Maar, die verdomde spataderen doen je twijfelen. Hoe ontstaan die lelijkerds eigenlijk? 
De oplossing: spataderen ontstaan door lang (stil)staan, te lang zitten maar ook door te lang met je benen gekruist zitten. In sommige gevallen is het – helaas – erfelijk bepaald. Shit happens… In dit geval kunnen we niks anders doen dan camoufleren. Als je genoeg tijd (lees: geduld) hebt, kun je een zelfbruiner gebruiken. Het maskeert de oneffenheden en is het meest efficiënte camouflagemiddel. Geen tijd om je benen compleet te besmeren met dit bruinmaakgoedje? Hanteer dan een goeddekkende foundation. Tip: gebruik een waterproefvariant, dan kun je zelfs nog een verfrissend bommetje maken. Ook het dragen van een panty kan de spataderen doen maskeren. Ja, ja, ik hoor je al denken: een panty? In de zomer? Jup, het kan prima! Kies wel voor een dun paar zoals bijvoorbeeld de ‘teint de soleil’. Deze panty is zodanig fijn van structuur en kleur dat het lijkt alsof je géén panty draagt. Het camoufleert oneffenheden en geeft de benen een natuurlijk kleurtje. Voel je je toch wat meer op je gemak als je benen bedekt zijn? Draag dan een maxiskirt. Deze rok is niet alleen een mega musthave, het is ook een prima oplossing om die spataderen te verbloemen.  
The Underchin 
Het probleem: Die selfie, bedoeld voor Instagram, verpest door underchin hemzelve. Grrr. Die kwab onder je kin is bloedirritant en we willen er vanaf! 
De oplossing: Met deze handige tips zeg je gedag tegen je onderkin. Want, weeg je een aantal kilootjes te zwaar? Grote kans dat wanneer je gaat afvallen, de onderkin geleidelijk zal verdwijnen. Wat ook goed kan helpen is een bezoekje aan de kapper. Zorg er in ieder geval voor dat het géén coupe is die eindigt waar je kin begint. Dit benadrukt het gebied rondom je nek en is dus niet aan te raden. Dit geldt bovendien ook voor het dragen van een staartje of knotje. Daarnaast zijn er ook een aantal kaak-workouts die je kunt doen: 1. Zeg heel overdreven ‘I’, ‘A’, ‘O’ achter elkaar en herhaal deze oefening meerdere malen op een dag. 2. Sla met de rug van je hand tegen de onderkant van je kin. Ook dit driemaaldaags toepassen. Als laatste is het verstandig om niet op meerdere kussens te slapen want ook dan kweek je al snel die dubbele onderkin.
 

Lovehandles vs. Hatehandles 
Het probleem: ‘Lovehandles’, wat klinkt het schattig, hè? Maar wat zijn het toch krengen! Waarschijnlijk is de naam gecreëerd om het leed te verzachten. Ach, wie kent ze ook niet, bijna elke vrouw heeft te maken met zwembandjes, oftewel: die vetkwabben op je heupen. Wil je ze voor de zomer weggewerkt hebben? Dan is het nú de hoogste tijd om er wat aan te doen… 
De oplossing: …en wel op de volgende manieren: ga fietsen, hardlopen, maak lange wandelingen met een stevig ritme en gooi die heupen los op een fijne beat. Buikspieroefeningen helpen, in tegenstelling tot je misschien zou denken, nauwelijks. Deze oefeningen stimuleren de vetverbranding niet of nauwelijks. Doe ook rustig aan met frisdranken en snelle koolhydraten: alles met wit meel, witte pasta, witte rijst, suiker en snoep. 
 
S.O.S. Cellulitis
Het probleem: bestaat jouw complete bovenbeen uit putten en deuken? No worries. Ook de dames zónder sinaasappelhuidje opgelet! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om deze probleemzone grondig aan te pakken. 
De oplossing: je kunt natuurlijk diep in de buidel tasten om dure crèmepjes aan te schaffen en pijnlijke schoonheidsbehandelingen te ondergaan, máár je kunt ook lekker ‘DIY’en’. Wees ten allen tijde lief voor je benen: vermijd situaties en posities die de bloedcirculatie belemmeren. Zit niet te lang met je benen gekruist, draag niet iedere dag hoge hakken – hoe trendy ze ook zijn – en leg wat vaker je benen omhoog. Een dagelijkse massage (met een crème of olie) op de desbetreffende plek kan zijn vruchten afwerpen maar ook een hete sauna op zijn tijd helpt goed. Goodbye cellulitis
 
Van welk vrouwenkwaaltje heb jij last?