De Olympische Winterspelen: Sochi's mooiste mannen

Sport & gezondheid door Fleur

Yes! De tijd van uren buizen en naar Svennie kijken is weer aangebroken! Ruim twee weken lang kunnen we genieten van de Olympische Winterspelen. En wat mooie, mannelijke sporters, of course. Wij verzamelden 8 prettige exemplaren.

1. Sven Kramer

Nickname: Sven the Man (voor ons, intimi: Svennie/Svenneke)
Uit: Nederland, natuurlijk
Leeftijd: 27
Sport: schaatsen
Waarom leuk? Ach, het is gewoon een held. Met 1 x goud, 2 x zilver en 1 x brons verworven op eerdere Olympische Spelen kun je wel zeggen dat Sven met schaatsen aan geboren is. Daarnaast is het geen watje: "Pijn is tijdelijk, opgeven voor altijd", is zijn motto. Maar hij heeft, alsof het nog niet genoeg is, ook een hart: Sven is verbonden aan Het Nationaal Schoolontbijt, een instantie die het belang van goed ontbijten bij kinderen onder de aandacht brengt. N'aww!

2. Rasmus Stjerne 

Nickname: Stjerne (voor de Ze's: Sternie)
Uit: Denemarken
Leeftijd: 25
Sport: curling
Waarom leuk? Sternie is zo lekker gewoon gebleven. Dat is niet zo raar, want hij heeft nog geen enkele Olympische medaille, maar een topsporter is-ie wel. Daar merk je buiten zijn prestaties alleen niets van. Zijn held is 'gewoon' zijn vader en aan eisen in de kleedkamer doet hij niet: het enige ritueel dat hij voor zijn optreden heeft, is het luisteren van een liedje. Is hij trouwens niet aan het sporten, dan gaat hij met zijn vrienden naar het strand of cocoont hij met zijn vriendin. Hij zou zo je buurman kunnen zijn. Bezet, dat wel, maar toch.

3. Marcus Sandell

Nickname: Mare (al sinds de kleuterschool)
Uit: Finland
Leeftijd: 26
Sport: alpineskiën
Waarom leuk? Hal-lo, de exotische versie van Bradley Cooper! Seks op ski's, dus. Nee, even serieus. Deze man heeft de stoerheid uitgevonden. Hij is namelijk al verschillende keren gewond geraakt tijdens het skiën, maar komt iedere keer weer keihard terug. Inmiddels is hij, met een gebroken hand en teen, een verwijderde nier en een gescheurde meniscus op zijn cv, half uit elkaar gevallen, maar hij staat weer op de latten, deze Olympische Winterspelen. Break a leg, mister Sandell. 

4. Jean-Baptiste Grange 

Nickname: JB
Uit: Frankrijk
Leeftijd: 29
Sport: alpineskiën
Waarom leuk? Jean is niet echt een man van woorden. Hij doet veel en straalt, met hobby's als 'feesten met vrienden' dikke pret uit. Een topsporter die volop van het leven geniet: we like. Daarnaast ben je bij Jean 100% veilig, want hij is voor niets of niemand bang: off piste is zijn middle name en bij mooi weer maakt hij ritjes op zijn motor. 

5. Kevin Rolland

Nickname: Mich, Mister Ambassador
Uit: Frankrijk 
Leeftijd: 24
Sport: freestyleskiën
Waarom leuk? Moeten we dat nog uitleggen? Freakin' Georgio Armani lijkt een van zijn modellen naar Sochi te hebben gestuurd. Maar als we dan echt een argument met inhoud moeten aandragen: Kev heeft aangegeven in zijn vrije tijd het liefst bij zijn familie te zijn. Ja. Nou. Stop dan maar met het zoeken naar de ideale schoonzoon voor je ouders. Hij komt straks gewoon op je scherm de piste afgekukeld.

6. Ludvig Fjallstrom

Nickname: Ludde
Uit: Zweden
Leeftijd: 20
Sport: freestyleskiën
Waarom leuk? Ludje is een beetje een mysterie. En je weet hoe we daarop reageren: als een soort panda die voor het eerst in zijn leven bamboe ziet. Gelukkig is Lud zelf ook een beetje een jonge hond: hij houdt naast van skiën van muziek en meisjes en reist de hele wereld rond, waarbij hij de mooiste kiekjes maakt. Zo zien we op zijn Instagram hoe hij geniet van een voetbalwedstrijd, stoeit met zijn nichtjes en eh... naakt op rotsen staat. Never a dull moment met deze topatleet! 

7. Roman Josi

Nickname: Josi
Uit: Zwitserland
Leeftijd: 23
Sport: ijshockey
Waarom leuk? Hij is jong, maar hij kan veel. Ga maar na: in 2006 begon hij als professioneel ijshockeyspeler, in 2010 stond hij met het Zwitserse team op de Olympische Winterspelen. Drie jaar later werd hij tijdens de wereldkampoenschappen in Zweden van de titel 'Most Valuable Professional' voorzien. Daar sta je dan, op je 23ste. 

 
8. Andrew Poje
Nickname:

Mongoose
Uit: Canada
Leeftijd: 26
Sport: figuurschaatsen
Waarom leuk? Een topatleet die weet hoe hij een vrouw in zijn armen moet houden (dat figuurschaatsen met z'n tweetjes moet er wel een beetje leuk uitzien), wat wil je nog meer? Niks, zou je zeggen, maar de Mongoose heeft nog veel meer te bieden: hij kan heel goed dansen én koken. Een ideale first date zit er dus zeker in. En een tweede. En een... Nou ja. En mocht je als zijn vriendin zijnde ooit wat advies nodig hebben: Poje is your man. "Live your dream and share your passion", is Andrews lijfspreuk. 

Wiens kleedkamer zou jij wel willen binnensneaken?