Thirty-love: De afknap-app

Single & daten door Ilse
Ik lunch met Monique aan de lange leestafel van Café Broers. Iets verderop zitten twee mooie mannen ons uitzicht te verfraaien. Monique zoekt al tien minuten oogcontact, maar de hunks hebben alleen aandacht voor het lekkers op hun bord. 
 
?Ik ben jaloers op je, Frederique?, zegt ze.
?Huh?? vraag ik met mijn mond vol.
Ze zucht.
?Wat bedoel je?? vraag ik.
?Dat jij één van die lekkere hapjes daar mee naar huis kunt nemen?, zegt ze. Ik kijk opzij.
?Welke zou je willen?? vraag ik.
?Die blonde?, zegt ze.
Ik knik: ?Goeie kop, fijn lijf, te klein voor mij, maar prima voor jou.? De donkere vriend van Monique?s blondie is langer. En even apetijtelijk. Bovendien kijkt hij even onze kant op. Ze zucht weer.
 

 
?Ik mag niks?, zegt ze.
?Jij hebt al een topkerel?, zeg ik. 
?Dat klopt?, zegt ze, ?en toch...?
?Jajaja, Monique, we willen allemaal wel van twee walletjes eten. Fijn gezin thuis en toch nog een beetje in het rond snoepen. Hebberd?, zeg ik lachend.
?Oke, oke, jij mag eerst?, zegt ze en kijkt nog een keer naar de blonde buurman. Die heeft vooral aandacht voor de menukaart, maar zijn tafelgenoot richt zijn felgroene ogen nog een keer op ons en glimlacht.
?Dat bedoel ik maar?, fluistert Monique opgewonden.
?Nou, ik ben net zo jaloers op jou, hoor?, zeg ik, ?met die lieve kids in dat mooie huis. Helemaal af!?
?Ja, we hebben het goed voor elkaar?, beaamt ze. ?En we willen er nog wel één.?
?Een tweede huis?? vraag ik. 
?Nee, suffie, een derde kind?, zegt ze en ze pakt haar telefoon. ?Kijk!? wijst ze.
 ?Wat is dat in hemelsnaam?? vraag ik.
?Een zwangerschapsapp?, zegt ze en overhandigt me haar mobiel. Ze maakt geen grap. Ik zie een kalender waarin ze alles bijhoudt: haar temperatuur, haar cyclus, haar alcoholconsumpties.?
Ik wijs een paars veld aan: ?Wat betekent dat??
?Dat we seks hebben gehad?, zegt ze.
?Vanmorgen dus nog?? vraag ik, terwijl ik dat helemaal niet wil weten.
?Ja, in de missionarishouding. Dat schijnt het beste te zijn. En Bob houdt toch niet van oraal.?
 
 
Mijn mond valt verbouwereerd open als ik ineens word aangetikt. Ik kijk op. Het is de jongen met de groene ogen. ?Mag ik even op jouw mobiel kijken hoe laat het is?? vraagt hij. Ik slik. ?Natuurlijk?, zeg ik en bedenk me te laat wat er op het scherm in mijn hand staat. In de rechterbovenhoek: ?14.24 uur?. En daaronder heel groot: ?ZWANGER WORDEN?. 
 
Ik heb zelden iemand zo snel de buitendeur zien opzoeken. 
?Vrouwen willen echt maar één ding?, hoor ik hem al snelwandelend tegen zijn vriend zeggen. 
?Hou hem in je broek, jongen?, roept die terug. 
 
Handig, hoor, zo?n app. Hij werkt blijkbaar ook uitstekend tégen zwangerschap. En daar hoef ik niet eens mijn temperatuur voor in te voeren. 

Lees ook de vorige Thirty-love columns!Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.