OnZe Gay Best Friend: Liefdesbrief

Single & daten door Redactie Ze.nl
Mag ik vragen wanneer je voor het laatst een handgeschreven brief van een dierbaar iemand hebt ontvangen? Ik moet een jaar of 10 geweest zijn, toen ik als opdracht van school brieven moest schrijven naar iemand.

Al snel kwam de computer die de ellende van mijn slordige handschrift kon verbloemen.

Net als de meeste single dames, die op deze website stiekem onder werktijd rondsnuffelen, begeef ik me zo nu en dan op de vleesmarkt. De markt waarin je gekeurd wordt, en ook nog eens erg gezellig en jezelf moet zijn om wellicht die ene prins tegen het lijf te lopen. Die prins die je voor de rest van je leven ?s ochtends wakker kust, je regelmatig verrast met dinertjes en weekendjes weg en er voor je zal zijn op momenten dat je juist behoefte hebt aan een luisterend oor en een knuffel.

In deze snelle wereld waarin ik met alle gemak via diverse apps en websites aan de lopende band mannen kan keuren, mee kan chatten en afspreken, geeft me die levensstijl me meer en meer een leeg gevoel. Haat aan de maximaal 140 tekens en onbegrijpelijke afkortingen en smileys om de boodschap meer kracht bij te zetten.


Als het om liefde gaat mag het wat mij betreft minder efficiënt en meer persoonlijk. Het idee om een handgeschreven brief te ontvangen van een prins ergens, die je iedere keer weer kunt lezen en tegen je borst aan kunt houden op momenten dat je wel wat extra steun kunt gebruiken, vind ik fantastisch. Wat zou het me goed doen om zo'n brief te ontvangen!

Hannah Brencher is iemand die handgeschreven brieven in de Verenigde Staten iedere dag met passie schrijft, zo heeft ze met eigen ogen gezien dat haar brieven een verschil kunnen maken in mensenlevens. Ook anno 2012 kan een handgeschreven brief nog ontroeren. Wat let me eigenlijk ook om in plaats van het efficiënte daten niet gewoon eens een openbare liefdesverklaring op papier te zetten en in een willekeurige brievenbus te doen?

Lees ook de vorige columns van OnZe Gay Best Friend!



OnZe Gay Best Friend: chaotisch, met een bijzondere kijk op onze samenleving (die van vrouwen).

Heeft zich tegen beter weten in enigszins verdiept in The game of love.

Verder staat hij altijd paraat om alcoholische versnaperingen te nuttigen, heeft een buitensporig gevoel voor stijl, nuttigt fancy cocktails tijdens het eten van sushi en heeft altijd een brede schouder paraat waar iedere Ze.nl-lezeres troost kan zoeken (wel op eigen risico)
.