10x waarom bellen beter is dan appen

De maatschappij door Anniek
Tegenwoordig wordt er niet meer gebeld. Mensen sturen snel een appje als ze op de fiets stappen, in de trein zitten of voor de deur staan. Bellen is ouderwets, zó 1995. Maar er zijn nog zat redenen waarom bellen beter is dan appen.
 
Bellen? Nee hoor, dat kan echt niet meer. Niemand die dat meer doet. Maar waarom eigenlijk niet? Bellen is toch juist hartstikke fijn? Er zitten zoveel voordelen aan, het is gewoon zonde dat niemand die meer zit. Voordelen als...
 

 

... Je hoort hoe de ander iets bedoelt en hebt dus geen gezeik over berichtjes die verkeerd worden begrepen. En je krijgt ook geen shit als je een punt achter een berichtje hebt gezet (want dan ben je harteloos), want punten hoor je niet als je praat. Heel handig dus.

 
... Het is sneller. Je hebt direct antwoord op een vraag of krijgt meteen de informatie die je nodig hebt. Een appje lees je misschien pas een uur later en dan is het natuurlijk al te laat.
 
... Het is minder ingewikkeld. Je hoeft maar op één icoontje te klikken en that's it. Met appen moet je duizenden letters aantikken om hele berichten in elkaar te flansen. Veel te moeilijk. 
 
... Je hebt geen irritante autocorrect. En eigenlijk maak je sowieso geen fouten, want je bent niet aan het typen. Dus je berichtjes komen nooit op een Facebookpagina terecht tussen allemaal autocorrect fails.
 

 
... Je hebt geen gedoe met vinkjes. Wel gezien, niet gezien, dat maakt met bellen allemaal niet uit. Je belt, iemand neemt op en dat is dat.
 
... Je telefoon trilt niet om de drie seconden omdat je een appje krijgt. Kun je dus eindelijk rustig op de bank liggen zonder gek te worden van die zoemende telefoon.
 
... Het is persoonlijker. Het wordt veel meer gewaardeerd als je iemand belt om te vragen hoe het met diegene gaat dan dat je appt. Het is gewoon iets oprechter en je steekt echt tijd in iemand.
 
... Het gesprek is privé. Je hebt niet te maken met screenshots die naar hele vriendinnengroepen worden gestuurd of mensen die het hele gesprek per ongeluk lezen omdat ze een telefoon lenen van iemand. Jullie gesprek is alleen tussen jullie twee (en iedereen die toevallig meeluistert).
 

 
... Je stuurt niet per ongeluk een bericht naar de verkeerde persoon. Je kent het wel: schrijf je net een gemeen berichtje over iemand, stuur je het per ongeluk naar die persoon zelf! Tja, lul je daar maar eens uit. Met bellen maak je die fout niet. Als je al de verkeerde persoon aan de telefoon hebt, kun je altijd nog zeggen dat je verkeerd verbonden bent en ophangen. Geen gedoe.
 
... Het is beter voor je lichaam. Je ogen zullen het fijn vinden dat ze niet steeds naar een schermpje hoeven te staren en je kunt tijdens het bellen ook nog eens rondlopen. Zo verbrand je calorieën, wat wil je nog meer?
 
Welke redenen ken jij nog meer?