OnZe Gay Best Friend: Hoera, een meisje!

Relaties door Redactie Ze.nl
Er was ?s avonds nog niets aan de hand. Maar alles veranderde de ochtend erna, toen ik wakker werd en op Facebook een foto zag met daarin een wel heel bijzondere tag. Het geheel fascineert me tot op de dag van vandaag nog steeds.

De foto op Facebook was een echofoto, waarin een jongen getagd stond waar ik - gay boy - jaren geleden een crush op had. Ik weet het nog precies: ik zag zijn mooie ogen toen ik de tram uitstapte en vergat dat er tussen ons nog een vuilnisbak stond. De nogal pijnlijke, ongemakkelijke en gênante ontmoeting maakte me erg zenuwachtig. Zo bleef ik continu naar mijn linkerpols kijken om te zien hoe laat het was, ook al had ik geen horloge om. Het liefst sprong ik ter plekke in de gracht en deed ik net of ik niet bestond. Maar ik werd zen toen hij zei: ?Ik heb ook zo mijn onzekerheden?, alsof hij wilde zeggen, joh, maak je niet druk, ik vind jou ondanks je gestuntel óók best leuk. Het gaf me een goed gevoel en uiteindelijk werd ik beetje bij beetje meer mezelf. En we leefden nog lang en gelukkig.

Dacht ik.

Want is een homo nou echt in staat om oprecht af te stappen van zijn voorkeur voor mannen..?Geswitcht?

Vanaf het moment dat ik de foto zag kon ik het niet meer uit mijn hoofd krijgen: is die jongen ergens oneerlijk geweest? Of is hij juist wél de hele tijd eerlijk geweest? Hield hij oprecht van jongens maar kwam hij op een dag een vrouw tegen, en dacht hij op miraculeuze wijze 'goh, dit voelt ook wel erg fijn, laat ik dit maar eens proberen?' Was hij stiekem toch uitgehuwelijkt? Of stond hij in een club en liet hij zich in een dronken bui verleiden door een vrouw? Hoé ontstaat zoiets?!

Nu is het zeker een bijzonder fenomeen, gezien de niet alledaagse volgorde waarop dit is gebeurd. Want hoe vaak zien we op openbare parkeerplaatsen geen auto?s met kinderzitjes achterin de auto? Auto?s van mannen die bij háár toch niet alles krijgen wat hun hartje begeert. Zo wilde ik dus absoluut niet worden, dus dat beeld voor mijn ogen houdend besloot ik toch maar uit die eikenhouten kast te kruipen.

Wat ik me overigens ook afvraag, hoe is dat voor de moeder in spé? Wetend dat de vader van je kind erop los geëxperimenteerd heeft? Of heeft ze juist de jackpot gewonnen, een man waarmee ze echt alles kan delen? Van menstruatiepijn tot personal shopping, van de nachtelijke daden tot het vuilnis buiten zetten? Ik probeer het op mezelf te betrekken: hoe zou míjn omgeving reageren als ik ineens zou zeggen, ?nou lieve Lola, ik ken je nu ruim een jaar, en dit klinkt misschien een béétje raar, en ik weet dat je een vriend hebt, maar uhh? Ik vind je stiekem toch een beetje leuker dan ik vooraf ingecalculeerd heb, laten we eens romantisch een weekendje naar Londen gaan. Laten we ons bezatten bij de Cocktailweek en dan zien of er misschien toch een bestaan als stoere man in zit voor mij...'?!Nee, zo?n bestaan is denk ik niet voor mij weggelegd. Ik zou stiekeme affaires hebben of continu een extra man in de slaapkamer suggereren. Misschien zou mijn auto die auto op de openbare parkeerplaats zijn. En dus laat ik bovenstaande uitspraken over voor wanneer de alcohol rijkelijk vloeit, tijdens een dronken serenade als we weer eens enorm op stap zijn.

Roze muisjes
En de gay turns straight-jongen? Die serveert binnenkort beschuit met roze muisjes. En dat alles met een wel heel dubbele betekenis?OnZe Gay Best Friend: chaotisch, met een bijzondere kijk op onze samenleving (die van vrouwen).

Heeft zich tegen beter weten in enigszins verdiept in The game of love.

Verder staat hij altijd paraat om alcoholische versnaperingen te nuttigen, heeft een buitensporig gevoel voor stijl, nuttigt fancy cocktails tijdens het eten van sushi en heeft altijd een brede schouder paraat waar iedere Ze.nl-lezeres troost kan zoeken (wel op eigen risico)
.