Afvallen? Maak je geen zorgen om de weekendcravings

Lichaam door Kimberly

Het is weekend en je zit wéér voor de buis met drie repen Milka Oreo chocolade, en omdat je geen zin had om te koken heb je ook al een frietje mayo achter de kiezen. Wij vertellen je waarom je je geen zorgen hoeft te maken over je cravings
 
Het ene smoesje na de andere waarom je afgelopen weekend een handvo– ehh, zakkenvol chips hebt weg geschransd. Stop met je snackattack goed te praten, want uit onderzoek blijkt dat we onze focus veel beter kunnen leggen op wat we eten tijdens de werkdagen. 
 
 
Gewichtcyclus 
Net zoals mensen een slaapcyclus hebben, bestaat er ook een gewichtcyclus. Uit het onderzoek van de New York's Cornell University bleek dat (bijna) iedereen tijdens het weekend aankomt en gedurende de werkweek afvalt. En, gek genoeg, komt dat niet door die extra crunchy chocoladerepen in het weekend, maar hangt het af van hoeveel we kwijtraken doordeweeks. Daarnaast kwam ook uit het onderzoek, geleid door Dr. Brian Wansink, dat mensen die doordeweeks afvielen, dit meestal ook (beter) konden volhouden in het weekend. Dit meldt DailyMail
 
Vrijdagochtend weegmoment 
Alle deelnemers, tussen de 25 en 62 jaar die meededen aan het experiment, moesten zichzelf wegen vóór het ontbijt. Daaruit blijkt dat er een duidelijk patroon is qua wekelijkse gewichtsschommelingen. Ga nooit op zondag en maandag op de weegschaal staan, want dan weegt men, volgens het onderzoek, het zwaarst. Gedurende de week nam het gewicht van de deelnemers af. Tip: ga vrijdagochtend op de weegschaal staan, want dan weegt men het minst. 
 
 
Dus, eet wat vaker een slaatje en neem wortelsnacks als tussendoortje want door te bezuinigen op cravings doordeweeks, kun je in het weekend die borrelhapjes permitteren. 

Moet jij ook weleens toegeven aan een snackattack?