Beauty queens met extreme drang naar plastische chirurgie

Lichaam door Redactie Ze.nl
Mocht je denken dat dames die meedoen aan missverkiezingen puur natuur zijn, dan heb je het wellicht mis. De prachtplaatjes hebben er alles voor over om te stralen op het podium. "Het lijkt meer op een wedstrijdje wie de beste plastische chirurg heeft." 

Van nose jobs, tot borstvergrotingen en van opgespoten lippen tot pijnlijke plastic plaatjes op de tong. De schoonheidswedstrijden zijn big business in Venezuela, en het winnen daarvan is al helemaal subliem. De beauties hebben er alles voor over: "Het lijkt meer op een wedstrijdje wie de beste plastische chirurg heeft", aldus één van de schoonheden.

De jackpot
Het winnen van de Miss verkiezing is niet alleen een boost voor het ego, maar geeft ook hoop voor de toekomst. Een van de genomineerden, Ms Nava, spendeerde maar liefst € 5000,- aan cosmetische ingrepen. Zo ging ze voor een borstvergroting onder het mes en onderging ze een neuscorrectie. Ook heeft ze een nogal bizarre manier om slank te blijven: "Ik heb een pijnlijk plastic plaatje op mijn tong laten plaatsen, het eten van vast voedsel doet hierdoor veel pijn." Ze eet nog steeds dezelfde dingen alleen dan in een vloeibare versie, voegt ze eraan toe. Ze hoopt de verkiezing te winnen zodat zij en haar familie het armoedige leven dat ze leiden, kunnen inruilen voor een beter bestaan. Dit meldt DailyMail. 
 
Hardhandige aanpak
De 'King of the Beauty', de 67-jarige Osmel Sousa, coacht de dames en kiest voor een hardhandige aanpak. Wie flauwvalt moet weer opstaan als een knappe koningin. En wat hij vindt van de cosmetische behandelingen? Hij adoreert ze! "Ik vind het geweldig om een positieve transformatie te zien. De natuur is niet lief voor sommige vrouwen... Als een meisje een neuscorrectie nodig heeft, dan zorg je dat ze die krijgt. Het is een business, dus we streven naar perfectie. We kunnen geen genoegen nemen met middelmatigheid.”

Maar niet iedereen kan zich vinden in de woorden van Sousa, zoals feministische demonstranten. “Die organisaties bestaan uit lelijkerds zonder hoop op een oplossing!”, benadrukt hij. “Ze zijn allemaal verschrikkelijk! Ze halen dingen uit hun context. We trainen geen astronauten hier, we lanceren showbizzcarrières van vrouwen.” 

En voor vrouwen zoals Maya, die uiteindelijk op de tweede plaats eindigt in de Miss Venezuela-verkiezing, kan succes een uitweg uit de armoede zijn...
 
Wat vind jij van de cosmetische ingrepen bij deze beauties? Wist jij dat missen niet altijd puur natuur zijn?
Beeld: BBC