Tienermeisjes schrijven fanbrieven naar Marc Dutroux

De maatschappij door Marleen_S

 
Tienermeisjes zijn verliefd op de gymleraar en zijn fan van hitsige popsterretjes en boybands. Maar fan zijn van kinderverkrachter en -moordenaar Marc Dutroux? Hij krijgt de laatste veel verontrustende brieven van jonge meisjes…
 
De fanmail voor Dutroux komt van tientallen meisjes. Deze tienermeisjes schrijven hem brieven waarin ze schrijven dat ze aan zijn kant staan. Bizarre teksten als ‘u fascineert mij’ en ‘als u wilt, stuur ik u een foto’ komen voorbij. Daarnaast valt in de brieven ook te lezen dat ze zijn 'foto's zo mooi vinden, dat hij wel eerlijk móet zijn'.

Veiligheid in gevaar

Het personeel van de gevangenis waarin de crimineel vastzit, probeert koste wat kost de post van deze penvriendinnetjes to be te onderscheppen. Het is niet gebruikelijk dat post van gevangenen wordt opengemaakt, maar als de veiligheid in gevaar komt, mag het personeel een uitzondering maken. En wat ons betreft is dat maar goed ook in dit geval.
 


Marc Dutroux

De Belgische Marc Dutroux is berucht om zijn gewelddadige ontvoeringen van kinderen waarbij hij ze veelvuldig gijzelde, verkrachtte, mishandelde en uiteindelijk vermoordde. De zaak kwam in 1996 aan het licht toen hij werd opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes. Slechts twee daarvan overleefden de gruweldaden van Dutroux.
 
De zaak werd nog een stukje luguberder, want zijn vrouw heeft hem al die tijd bij zijn misdaden geholpen. Samen hadden ze zeven verschillende huizen waarin ze de kinderen opsloten en na de mishandelingen aan hun lot overlieten.
 
Psychiater Dutroux opgelucht
Het is daarom nogal apart te noemen dat meisjes van nog geen 15 jaar zich zo aan de voeten werpen van Marc Dutroux. Zijn psychiater is opgelucht dat de brieven hem vooralsnog niet hebben bereikt, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. “Deze jonge meisjes beseffen niet welk gevaar er schuilt in correspondentie met deze man.”
 
Wij hopen in ieder geval uit de grond van ons hart dat Dutroux nooit zo’n brief onder ogen zal krijgen.
 
Wat vind jij? Is het terecht dat post wordt onderschept? En wat vind jij van de tienermeisjes die deze brieven schrijven?