Hilarisch: Anti-fitspirationblogger grote internethit

Sport & gezondheid door Marleen_S

Met een blog genaamd ‘Weirdly Shaped’ verovert Zoë Kohen Ley de internetwereld. Ben je die fitspirationteksten als ‘What’s your excuse?’ inmiddels ook een beetje zat? Maak dan kennis met deze hilarische blogster.

 
Zoë Kohen Ley weet wat wij vrouwen willen. En dat is: genieten van wat het leven - en dan vooral de warmebroodjesafdeling in de supermarkt en de banketbakker - te bieden heeft. Zoë weet wat dat betreft de juiste snaar te raken met haar blog ‘Weirdly Shaped’.
 

 
'Nothing tastes as good as skinny feels'
Ook al doet de naam van haar blog je anders vermoeden, raar gevormd is Zoë verre van. Het is een doodnormale vrouw met prachtige rondingen en vreetbuien waar iedere vrouw last van heeft. Want eerlijk, op de opmerking ‘Nothing tastes as good as skinny feels’ kunnen wij hier op de redactie met Zoë beamen dat cupcakes met een flinke toef slagroom, een grote pot Nutella en een bak ijs toch echt heel lekker zijn.
 
Het doel van deze blog? Zoë wil een écht gezonde levensstijl aanmoedigen, vertelt ze aan The Huffington Post. Eentje waarbij het heel normaal is om toe te geven aan cravings naar zoetigheid - ook al is het negen uur 's avonds. En eentje waarbij het heel normaal is om een klasje body pump te volgen als je er zin in hebt, maar dan zonder overdreven sixpack.
 


Goed bedoeld

Hoewel fitspirationafbeeldingen met motiverende teksten en fitte vrouwen in strakke gympakjes goed bedoeld zijn, hebben ze vaak een heel andere werking op ons, aldus Zoë... Want zeg nou zelf: een plaatje met een bezwete vrouw in de sportschool voorbij zien schieten terwijl jij net lekker je witte boterham met pindakaas zit te eten? Niet de beste timing.
 
Met haar ideeën over een gezonde levensstijl wil Zoë alle negativiteit die wij vrouwen kunnen hebben over ons lichaam de wereld uit helpen. En dat doet ze voornamelijk door fitspirationteksten en -afbeeldingen op de hak te nemen. Daarvoor in de plaats geeft ze tips hoe het anders kan en laat ze ons meegenieten met haar strijd tegen koekjes en haar worsteling met de loopband.
 

 
We zijn niet zwak
De les die we van Zoë kunnen leren? Het is geen teken van zwakte dat je het ‘perfecte’ lichaam niet hebt, omdat je niet zes keer in de week kan (en wil) sporten. En het is evenmin zwak als je een lekkere reep chocola neemt, omdat je er even zin in hebt. We zijn geen supervrouwen en worstelen er allemaal mee.

“En dat mogen we omarmen. Ik heb zelf bijvoorbeeld jarenlang mijn grote borsten verborgen gehouden achter baggy kleding, maar nu ben ik er hartstikke trots op”, vertelt Zoë. “Ik hoop dan ook echt dat ik mensen met mijn verhaal en met mijn blog kan helpen.”
 
Benieuwd naar haar blog Weirdly Shaped? Neem hier een kijkje.

Wat vind jij van de anti-fitspirationblog van Zoë? Een schot in de roos of ben je het niet met haar eens? 

Beeld: The Huffington Post