Nieuwe trend in beautyland: omgekeerd wassen

Haar door Kimberly
Is jouw haar niets meer dan een paar sprietharen slap hangend langs je gezicht? Kies dan voor de ‘omgekeerde wasbeurt’ voor een volumineus effect en zeg dun en futloos haar vaarwel. Als je haar maar goed zit! Toch?
 
Overal waar je gaat of staat, spot je vrouwen met prachtig, perfect zittend haar. Lange lokken en geen enkele klit te bekennen terwijl jij elke dag met een Bad Hair Day kampt. En dat terwijl je elk mogelijk haarproduct hebt geprobeerd. Van haarmaskertjes tot een peperdure spray en van een plakkende mousse tot een alles behalve werkende anti-klit. Grrr. What to do

 
Omgekeerde wasbeurt
Elke ochtend weer hetzelfde riedeltje: shampoo, schuimen, spoelen en tot slot een conditioner voor een ‘zacht’ resultaat. Echter, moeten we ons wasritueel omgooien! Volgens de oprichter van Aveda, Horst Rechelbacher, is het het beste om te beginnen met een haarolie. Kam deze door je haar en maak vervolgens het haar nat om daarna de conditioner aan te brengen. Als laatste is de shampoo aan de beurt, zo meldt DailyMail
 
Perfect zittend haar
De omgekeerde wasbeurt zorgt ervoor dat je haar voldoende hydrateert zonder dat het zwaar aanvoelt, aldus Alsion Freer van de website XOJane. Zo raadt ze aan om de conditioner even te laten inwerken en vervolgens af te sluiten met een klein beetje shampoo. “Mijn haar zit beter dan ooit!” 


Niet voor elk haartype
Het omgekeerde ritueel is niet weggelegd voor iedereen, zegt Freer. Het is voornamelijk bedoeld voor meiden en vrouwen met fijn haar. Heb jij een dikke of droge coupe? Houd dan de ‘normale’ volgorde aan. 

Heb jij last van dun en futloos haar? En ga jij deze 'truc' uitproberen?