De hipste vakantiebestemmingen voor deze zomer

Reizen door Kimberly

Lentekriebels to the max en dat betekent dat we niet kunnen wachten tot we onze koffers kunnen pakken en naar een prettige bestemming kunnen reizen! Met 100% zongarantie welteverstaan. Wij selecteerden 5 vakantietoppers. 
 
Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw… vakantie kom nu maar heul gauw! En om je een handje te helpen met de vakantieplannen, hebben we een aantal uiterst prettige bestemmingen geselecteerd. Kijk je mee? 
 
Ibiza
Woohoo! We’re going to Ibiza! Ibiza staat bekend om het bruisende nachtleven. Bekende DJ’s draaien all night long de fijnste beats in discotheken als bijvoorbeeld Amnesia en Pacha. Máár, Ibiza is een eiland met twee gezichten. Want naast de coole clubs, heeft Ibiza prachtige groene heuvels, rotsachtige baaien, schilderachtige kerkjes en leuke hippiemarktjes. Wat ook een échte aanrader is, zijn de zoutvlakten. Reusachtige bergen bestaande uit zout, zout en nog meer zout! Het plaatje wordt één geheel gemaakt door de vele flamingo’s die zich daar verzamelen. Met de strakblauwe lucht en ondergaande zon is dit zeker een Instagram-waardig momentje. En na een geweldige doch slopende dag (of nacht), raden wij aan om in Can Fuster een lekker tukkie te doen. De villa's beschikken over een eigen tuin én zwembad waar je heerlijk - in alle stilte - kunt genieten van een goed boek en een schaaltje koud fruit. 


Lefkas
Met enkel een gevulde kokosnoot en een rietje kun je optimaal genieten van het diepblauwe water wat grenst aan de witgekleurde stranden en rotsen. Je kunt er lekker ontspannen maar er is ook van alles te beleven! Zo kun je er surfers spotten die over de golven glijden, maar ook voor wie wat meer over de geschiedenis weten wil, is Lefkas de place to be! En na een lange dag vol nieuwe indrukken kun je 's avonds in de zachte hemelbedden van Monodentri Villas ploffen om 's ochtends een ochtendduik in je very own zwembad te nemen. Zucht... 
 
 
Sardinië
Vertoeven op langgerekte stranden, terwijl je geniet van het subtropisch klimaat. Waar je dit het beste kunt doen? Op Sardinië! Of huur een scooter en laat je haren golven in de warme wind terwijl je het eiland afstruint. Wat je zeker niet mag missen is de Grotta di Nettuno. Wie er heen gaat per boot, moet wel even comfy, sporty sneakers aantrekken want na een boottocht zal de trip te voet verder gaan, waarin je 654 treden moet afdalen langs een steile rots. Ben je niet vies van een klein beetje toerisme? Bezoek dan de Costa Smeralda, ‘de Goudkust’ genoemd. Daar vind je behalve prachtige – veelbezochte – stranden met jachthavens en een aantal kapitale villa’s en droompaleizen van bekende personen. Oh, en zodra de zon gezakt is in de zee, is er een bruisend nachtleven met bomvolle clubs en discotheken. Voor een prettige thuiskomst raden wij Li Troni aan. Met uitzicht op de zee kun je daar onbezorgd van je vakantie genieten. 
 
 
Pilion
Meer in voor een actievere vakantie? Dat kan op Pilion, een schiereiland van Griekenland. Ga bijvoorbeeld paardrijden tussen de vele olijf- en boomgaarden of neem een diepe duik in één van de vele baaien met spectaculaire rotsformaties. Of wat dacht je van een sportief uitje tussen de beboste bergen? Huur een mountainbike en ravot erop los! Na inspanning komt ontspanning en dat kan prima op de stranden bij Afissos. Deze heerlijke stranden met witte kiezels zijn overdag geschikt om een beetje bij te bruinen en ’s avonds voor een romantische strandwandeling. Mocht je nog niet genoeg gewandeld hebben tenminste. Het is namelijk heerlijk om tussen de grote diversiteit aan planten, kruiden en bloemen een lekker luchtje te gaan scheppen. Wil je genieten van een mooi uitzicht aan 'huis'? Dan raden wij de accommodatie Esperos Suites aan. Het 'infinity' zwembad maakt het plaatje compleet. 
 

Zakynthos 
Zakynthos is een typisch voorbeeld van een klein maar bovenal krachtig eiland. Want met een oppervlakte van maar liefst 400 km2, zou je denken dat je op dit Griekse gebied snel uitgekeken bent, maar niets is minder waar. Behalve de interessante geschiedenis die dit stadje met zich meedraagt, is de natuur adembenemend mooi. Neem een frisse duik in de azuurblauwe zee tussen de reusachtige rotsen en laat de zon op je huid branden terwijl je vertoeft op een handdoekje op het strand. Zakynthos heeft ook nog een aantal typerende elementen die het eiland zo eigen maakt. Bijvoorbeeld het authentieke stadje dat ondanks de vele aardbevingen haar sfeer behouden heeft, of de duizenden zeeschildpadden die vanuit de Middellandse Zee hun eieren leggen. En slapen? Dat kun je bijvoorbeeld bij Aresti Mountain Villas. Deze luxe villa's hebben ieder een eigen tuin én zwembad, dus na elk uitstapje kun je rekenen op een fijne thuiskomst.
 
 
Eliza was here
Wil je een kindvriendelijk appartement met peuterzwembad of wil je in alle rust samen genieten met je lover? Eén ding heb je in ieder geval altijd bij de hand en dat is je eigen huurauto. Die krijg je er namelijk standaard bij als je je vakantie boekt bij Eliza was here. 
 
Wat zo leuk is aan Eliza was here, is dat je hier de meest unieke vakantieadresjes vindt zonder enorm veel toeristen om je heen. Als je vakantie hebt, wil je natuurlijk in alle rust kunnen genieten. Van Griekenland tot Italië en van de Canarische Eilanden tot Ibiza: er zijn nog genoeg onontdekte vakantieparadijsjes!
 
Krijg jij ook spontaan zin om een vakantie te boeken? Kijk op de website van Eliza was here voor de laatste aanbiedingen.

Welke bestemming trekt jou het meest aan? Heb jij nog een leuke bestemming die je wilt delen?