De (soms bizarre) inhoud van onze handtassen

Mode & trends door Kimberly
Ga jij de deur uit zonder handtas? De meeste vrouwen niet. De één heeft een Prada, de ander een eco, cheapy shopper. Maar de inhoud? Die blijkt – naast lippenstiftjes en tissues – soms heel bizar te zijn! What’s in your bag
 
De gemiddelde vrouw heeft zo’n 8 handtassen en terwijl sommigen smachten naar een designertas, zijn de meesten blij met een zogenaamd ‘High Street’-ontwerp. Wat wij aan dit accessoire doch onmisbaar item uitgeven? Dat ligt rond de € 50. En dat terwijl een kwart toegeeft andere vrouwen te beoordelen op hun handtas, zo meldt DailyMail. (Really?!)
 

Waarde
Máár, de inhoud blijkt soms veel interessanter. We dragen gemiddeld een waarde van € 350 in onze handtas - wat wij al veel vinden - en ruim 7% meer dan € 850! Van mobiele telefoons tot lippenbalsems en van tissues tot handcrèmepjes. De top 10 meest voorkomende voorwerpen in onze tassen, was dan ook snel gevormd: 
  1. Portemonnee 
  2. Mobiele telefoon
  3. Pennen
  4. Tissues
  5. Autosleutels
  6. Lippenbalsem
  7. Haarborstel
  8. Lippenstift
  9. Handcrème
  10. Paraplu 

Vreemde voorwerpen 
Menig vrouw vindt het geen probleem als iemand anders een kijkje neemt in haar handtas, maar voor een kwart van de vrouwen is dit privé. Ook niet zo heel verwonderlijk, want vrouwen slepen soms de gekste dingen mee! Zo troffen onderzoekers haarlokken van dode katten aan, voodoopoppen (voor onverwachtse woedeaanvallen op exen?) en aardappelen. Andere vreemde voorwerpen waren stijgijzers (voor plotselinge ijsbergwandelingen?), een stuk steenkool en flessen cognac. 
 
Wat zit er in jouw handtas? Draag jij weleens gekke voorwerpen mee?