Shopping: 10 Lente trends in sneakers

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, nieuwe kleren, kom maar gauw! Ja dames, de lente is heeft ons officieel de liefde verklaard. En wat is er nou een beter excuus om je garderobe een oppepper te geven dan een nieuw seizoen?

Vooral in grote steden als Amsterdam en Utrecht, waar de straten op z’n zachtst gezegd hak-onvriendelijk zijn, en de mensen chronisch haast hebben is het een verademing om op een mode-verantwoorde manier op sneakers door de straten te racen. Nieuw seizoen, nieuwe modellen, nieuwe kansen. We hebben tien modellen geselecteerd waarvan minimaal één paar aan je voeten moeten bungelen deze lente. Welke vind jij het mooiste?

Psst: de meeste van deze sneakers kun je bestellen via de webshop van de Bijenkorf, en tot 23 maart worden alle schoenen gratis verzonden.

Metallic sneaker, DKNY, €124,95 Instapschoen met glitter, Geox, €99,95

Aankomende zomer wordt metallic! Met allerlei zilveren, gouden en bronzen accenten. Met deze DKNY sneakers zet je die trend prima voort. Zoals je bij de rechter schoen kunt zien zijn glitters dit jaar niet alleen maar voor speciale gelegenheden als Kerstmis. Gelegenheden zijn zo speciaal als je ze zelf maakt. Daarom kun glitters dit jaar het hele jaar door. En is lente niet een feestje op zich?


Sportschoenen met plateau, Nike, €140,00 Sneakers met dikke zool, Chloé, €270,00

Back to the 90s. Nike produceert sneakers met een extra dikke bodem. Ook Chloé weet hoe sneakers met dikke zolen eruit horen te zien.


Sneaker met dikke zool, converse, €89,95 Wedge, Michael Kors, €194,95

En we gaan nog even door met extra lengte verstopt in de zool! Zeker de wedge van Michael Kors brengt stiekem wat centimeters met zich mee.


Witte sneakers, Supertrash, €159,95 Hazelnootbruine sneaker, UGG Australia, €119,95

Twee paar neutrale schoenen die eigenlijk altijd kunnen en daardoor super goed te combineren zijn met álles.


Multicolor sneaker, United Nude, €129,95 Sneaker met zeebra-print, LdiR, €179,95

Lente staat gelijk aan meer kleur. Dat heeft United Nude goed begrepen. En zoals elke lente komen ook de dierenprints weer om de hoek kijken. Deze variant is subtiel doch stoer.