Nieuwe fitnesstrend: Sporten in de lucht

Sport & gezondheid door Marleen_S
Met een rood aangelopen gezicht staan zwoegen op de loopband is zó 2013. In fitnessland is er namelijk een trend gaande die je tot ongekende hoogtes brengt. Letterlijk. Aerial fitness, oftewel, fitness in de lucht. Hoe dan?

 
Met je hoofd in de wolken beschrijft nou niet bepaald het gevoel als je bekneld bent geraakt in één of ander vaag fitnessapparaat. Maar aerial fitness, de nieuwste trend in de sportschool, brengt sporten letterlijk tot een heel ander niveau. Je bent namelijk niet druk in de weer met gewichtjes en roeiapparaten op de grond, nee, je hangt als een circusacrobaat in ringen, touwen en ja, zelfs gordijnen, terwijl je buikspieroefeningen aan het doen bent.
 


Gewichtloos sporten

En het ziet er ook nog eens très sexy uit, want één beweging en je ziet eruit als een volleerd acrobate. Terwijl je bijna gewichtloos in een hangmatje of ring boven de grond zweeft, werk je ook nog eens aan je zwabberende kipfilets. Maar wat is aerial fitness nou eigenlijk? Eigenlijk komt het erop neer dat je je fitnessoefeningen, zoals crunches en push-ups, in een hoepel in de lucht uitoefent en dit afwisselt met acrobatische oefeningen. Je wordt er naast fit, dus ook lekker lenig van.
 
Het draait daarbij ook om balans en evenwicht. Het lijkt eigenlijk een beetje op pilates, maar dan net even anders. Naast aerial fitness heb je ook aerial sling. Met deze vorm van in de lucht sporten, hang je niet in een hoepel, maar moet je je vasthouden aan gordijnen. Dit is dan weer erg goed voor je armspieren en beenspieren. Keuze te over dus.
 


Sporten met Mariah Carey

Sterren als Selena Gomez, Pink en Mariah Carey hangen al regelmatig met beide beentjes in de lucht. En gezien hun loeistrakke lijven (maar mét curves!) lijkt het ons hier op de redactie in ieder geval de ideale work out.
 
Andere mensen die aerial fitness al hebben uitgeprobeerd zijn ook laaiend enthousiast. Je hebt namelijk helemaal niet door dat je flink aan het sporten bent, doordat de oefeningen zo leuk en anders zijn, aldus Female First. En ook al heb je in eerste instantie het idee dat je van alles kan gaan breken, je bent ondertussen wel bezig je lichaam sterker te maken doordat je niet wilt vallen.
 
Wat het je oplevert? Het verbetert je houding (perfect voor mensen met een kantoorbaan), maakt je bovenlichaam en bovenste buikspieren sterker en je krijgt er zelfs een betere conditie van. Maar als je optimaal resultaat wilt, zul je ernaast ook regelmatig moeten sporten, zoals een hardloopsessie of een potje yoga. Nu alleen nog even wachten totdat de trend overwaait naar Nederland.
 
Wij hebben zin om een enkeltje sportschool te boeken als we dit zo horen. En is deze nieuwe fitnesstrend ook wat voor jou?