Dikke dieren: er lijden 2 miljoen dieren aan obesitas

De maatschappij door Kimberly

In plaats van een pedigreetje een roomboterkoek, en de waterbak wordt vervangen door een slokje alcohol. Te veel baasjes geven hun huisdier calorierijke snacks wat betekent dat er meer dan 2 miljoen viervoeters lijden aan obesitas. 
 
Hier op de redactie zijn we dolle dierenliefhebbers, en daarom vinden we het verwennen van Hugo de hond of Koekie de kat een must. Maar sommige baasjes kunnen daarin flink doorslaan. Take aways, koekjes, chips en zelfs alcohol! Say what?! Ongeveer 9 op de 10 baasjes vertroetelt hun huisdier too much, óndanks ze zich bewust zijn van de gevolgen (lees: obesitas en een verkorte levensduur). Ah, koetjie koe… Wij vinden het maar zielig en sneu!

 
Gezondheidproblemen
Elaine Pendlebury, een dierenarts van PDSA – een dierenartspraktijk gespecialiseerd in dieren met obesitas – zegt: “Dit komt omdat te veel eigenaren hun slechte eetgewoontes delen met hun beste vriendje. Het is een goedbedoelde maar foutieve poging om hen gelukkiger te maken en helaas is het zien van dieren met obesitas daarom een alledaagse gebeurtenis in dierenartspraktijken.” Op lange termijn zal het zorgen voor ernstige gezondheidproblemen zoals diabetes, artritis en hartkwalen. Elaine voegt daaraan toe: “Het is tragisch om te denken dat miljoenen huisdieren te veel gewicht met zich meedragen en dat terwijl het probleem gewoon voorkomen kan worden.” Zo meldt DailyMail

 
Het zwaarst te verduren
Huisdieren in Schotland hebben het het zwaarst te verduren. 72% van de baasjes geeft toe dat ze hun huisdier regelmatig junkfood geven. Maar gelukkig zijn er dierenartspraktijken zoals PDSA die zich specialiseren in de arme stakkers. Wij houden het toch liever bij een pedigreetje en hopen dat de schattige stumpers snel geholpen worden!

Wat vind jij van dit nieuws? Vertroetel jij jouw huisdier in goede mate? 

Beeld: PA