Lifestyle / Reizen
Reizen

ZeReist: Voel je thuis in de Algarve met Jiba!

Denk jij bij de plaats Albufeira aan dronken puberjongens die je ongewenst betasten op De Strip? Zou kunnen. Maar Karin heeft de andere kant van Albufeira gezien: zij ging op vakantie en ervoer ruimte, rust en of course: zon!
 
Zodra je ergens in je twenties bent beland, werkt en misschien ook wel een leuke kerel aan de haak hebt geslagen, zit je niet meer zo te wachten op zuipvakanties waarbij je bij thuiskomst de helft niet meer kunt herinneren en je eerst twee weken moet herstellen. Nee, ook hoofdredactriZe Karin heeft dat tijdperk (helaas?) achter zich gelaten. Daarom ging ze samen met reisorganisatie Jiba de andere kant van Albufeira en de Algarve leren kennen: namelijk die van mooie natuur, serene rust, Zen worden en lekker eten – en dan niet bij Friet van Piet.
 

De andere kant van Albufeira: rust en natuur!

Accommodatie
Jiba had een heerlijke accommodatie voor mij en Claartje van Vrouwen.nl geregeld: het was midden tussen de hotels en vlakbij het centrum van de stad, maar toch vind je er rust en voel je je er direct thuis. Casas da Quinta is namelijk heel kleinschalig en authentiek – het bestaat uit slechts 5 appartementen – en is een voormalige boerderij. De zwembaden die bij de accommodatie horen hoef je dus maar met heel weinig mensen te delen, heel fijn. Van het feit dat het complex ooit een boerderij was, zie je overigens niks meer. Slechts wat kleine, grappige elementen zoals een stenen bak waar vroeger de koeien uit dronken en een stenen oven buiten. Erg leuk! Je zult in deze accommodatie vooral stelletjes tegenkomen en de maanden juli en augustus wellicht wat kleine gezinnen. Een stukje rust middenin de stad dus. De appartementen zijn groot en van alle gemakken voorzien: je kunt er koken, er staat een broodrooster, een waterkoker, tosti-ijzer en nog veel meer. Het zijn eigenlijk kleine huisjes! De eigenaar van het complex is heel vriendelijk en kun je altijd bereiken als er iets is. Ook staat er een barbecue die je kunt gebruiken. Hoe bedoel je feels like home?!
 

De accommodatie waarin ik verbleef

Wil je liever een plekje iets meer buiten Albufeira en wil je veel actief zijn buiten? Kies dan voor bijvoorbeeld deze prachtige accommodatie in de categorie Go Outside. Willen en je lover liever op de romantische tour? Wat dacht je van dit o zo romantische hotel met prachtig uitzicht.

Voor- hoog- of naseizoen?
Claartje en ik waren hier afgelopen week; Casas da Quinta was zelfs nog niet voor bezoekers geopend! Je kunt hier namelijk van april tot oktober terecht voor een fijne vakantie. Zelf heb ik ondervonden dat je echt niet alleen een leuke vakantie in het hoogseizoen kunt hebben: de Algarve leent zich perfect voor een relaxvakantie in het voor- en naseizoen. Eind maart liggen de temperaturen al rond 19 graden. Verwacht alleen niet dat alles al bruisend is, het is rond deze periode heel rustig in Albufeira en je zult voornamelijk oudere mensen tegenkomen. Maar wil je een actieve doevakantie of lekker relaxen en door niemand gestoord worden tijdens aangename temperaturen? Dan zijn het voor- en naseizoen voor jou weggelegd. Hou je meer van wat leven in de brouwerij en elke dag bikiniweer? Ga dan in juni, juli of augustus.
 

Op het strand in het voorseizoen: slechts één verdwaald bootje. Wat een rust!

Omgeving
Het leuke van een vakantie bij Jiba boeken is dat ze vaak persoonlijke, kleinschalige accommodaties hebben en je bij veel reizen ook een huurauto krijgt. De Algarve leent zich hier perfect voor; alleen op je zonnebedje liggen zou zonde zijn. Er is namelijk genoeg te zien (lees: prachtige natuur) en genoeg te beleven. Zo kun je naar het zuidelijkste puntje van Portugal rijden om daar de prachtige kliffen te zien. Of kun je een fietstocht maken door de mooie natuur of om andere stadjes te bekijken dan alleen de stad waar je verblijft. Bovendien zijn er in het hoogseizoen genoeg leuke excursies te boeken zoals het spotten van dolfijnen op zee, het varen op een catamaran of het bekijken van mooie grotten. Wil je meer weten? Binnenkort verschijnt er een artikel met de must do’s en must sees in de Algarve!
 
Binnenkort lees je meer over de must do's in de Algarve
 
Jiba
Nieuwsgierig geworden? Bij Jiba kun je nu heel makkelijk je hotel of appartement uitzoeken per categorie: Like Home, Go Outside, Romance en natuurlijk Beach Life. Vooral in de Like Home-categorie vind je kleinschalige accommodaties waar je je direct thuisvoelt. 

Kun jij niet wachten om romantisch te overnachten in bijvoorbeeld Spanje, Portugal of Griekenland? Neem dan een kijkje op Jiba.nl en boek - nu het nog kan - gauw je vakantie!